‘Yönetici Liderlik Okulu’ Projesi Konferansları MKÜ’de Devam Ediyor

0
307

mkü-yönetici konferansı1Yöneticilerin, yönetmelikler hakkında bilgilendirilerek görevlerini uygularken yasal etkinlik ve hâkimiyete sahip olmalarını, kurum içindeki etkileşimlerinde ve dış paydaşlarla olan ilişkilerinde kurumsal kimliğin yerleşmesini hedefleyen Yönetici Liderlik Okulu Projesi kapsamındaki hizmet içi eğitim konferanslarından bir diğeri, Atatürk Konferans Salonunda, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Rektör Yardımcıları, Üniversite Genel Sekreteri, Rektör Danışmanları, Fakülte Dekanları, Enstitü, Meslek Yüksekokulu ve Yüksekokul Müdürleri, Fakülte, Enstitü, Meslek Yüksekokulu ve Yüksekokul Sekreterleri, Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve konuk eğitmen Emekli Sayıştay Uzman Denetçi Necip Turguter’in katılımıyla gerçekleşti.

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, algılarımızın baştan başa değiştiği günümüz dünyasında post-modern bir toplumun eşiğinde durduğumuzu, iletişimin ve bilgi sisteminin hızlı değişimi ile her geçen gün olaylara karşı bakış açımızın değiştiği bir fikri anaforun içerisinde bulunduğumuzu ifade etti. Böyle bir zaman diliminde ayakta kalabilmek için, kişilerin bir takım özel meziyetlerle bezenmesi ve kurumların da özellikle yöneticileri ile bunu destekleyen bir farkındalık içerisinde olma gerekliliğinden bahseden Rektör Güder, gelişimlerin stratejik planların gölgesinde gerçekleştiği ve bunu ancak liyakatli yöneticilerle başarabileceğimizi dile getirdi.

mkü-yönetici konferansı2

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güder’in ardından söz alan Emekli Sayıştay Uzman Denetçi Necip Turguter, genel olarak kamu zararını ve kusur, ihmal, tedbirsizlik gibi unsurları ele alarak, bu tip durumları hangi yasa ve yönetmelikler çerçevesinde değerlendirmemiz gerektiğine değindi. 5018 sayılı Kamu Malı Yönetimi ve Kontrol Kanununa, 6085 sayılı Sayıştay Kanununa ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre, kamu zararını inceleyen Emekli Sayıştay Uzman Denetçi Necip Turguter, her türlü kamu kaynağının elde edilmesi ve kullanılmasında görevli ve yetkili olanların mevzuata aykırı karar, işlem ve eylemleri sonucu oluşacak kamu zararının oluşma şekli ile sorumlulukları konusunda kamu zararı ile illiyet bağı kurulması hususunda örneklerle açıklamalarda bulundu. Kamu zararı kapsamında, Devlet Malı, Kamu Malı, Kamu Kaynağı kavramlarının detaylı tanımını yaparken, kamu zararının tasnifi, kamu zararında sorumluluk ilişkisi, zararın tasnif usulü ve bu konudaki mevzuata değindi. Devlete ve kişilere verilen zarar ve bu zararın tahsiline ilişkin noktalara da vurgu yaparak, yürürlükte olan kanun ve yönetmeliklere ışık tutup, bu konudaki bilinci arttırdı.

Katılımcıların memnuniyetini kazanan verimli konferans, konuk eğitmenimiz Emekli Sayıştay Uzman Denetçi Necip Turguter’e çiçek sunulması ve plaket takdimi ile son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here