Cumhuriyet Sonrası 4 Dönem

0
89

Aziz dostlar, sevgili hemşerilerim, köşemizin ismine uygun her zaman olduğu gibi eğilmeden, bükülmeden yazacağım…

-İlk Dönem, 1923-1938 Dönemi. LOZAN imzalanarak SEVR Çöpe atılmış, Misakı Milli sınırları çizilmiştir. ABD hala o eski sevdası ile bugün Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)’ni tüm hızı ile devam ettirmektedir. Bu dönem Düyunu Umumiye’nin tüm borçları ödenmiş; Zafer, İzmir iktisat Kongresi ile taçlandırılmış. Onlarca fabrika uçak, vagon, lokomotif, tank, kumaş şeker, ayakkabı, cam, traktör fabrikası, silah fabrikası kurulmuş. En son Hatay alınmış, Musul Kerkük’e sıra gelince, 10 Kasım 1938 saat 09.05’te ve aleykümselâm diyerek uçmuştur, mucizevî bir dönem.

-İkinci Dönem, 1939-1950 Dönemi. Bu dönemin 4 yılı ikinci Dünya Savaşı ile geçmiş, Rahmetli İnönü ve Mareşal Çakmak ve son Osmanlı paşalarının bilgi ve tecrübeleri ile ülke savaşa sokulmamış, kimse öksüz ve yetim bırakılmamıştır. Bir kaç yıl, tek parti dönemden, çok partili döneme geçişle meşgul olunmuştur. Bu dönem için yapılan iftiralar külliyen yalan ve mesnetsiz atılan bir 4 yıllık zaman dilimidir ki: Yunanın o bölgede yaptıkları, FETÖ Taktiği gibi vatanseverlere yapıştırılmıştır.

-Üçüncü Dönem, hızla gelişen ülkenin NATO hikayesi ile Truman ve Marshall yardımlarının girişi, üretmemek kaydı ile verilen ve ülkemizin kaosa sürüklemek için oluşturulan çatışmalar… Demokrat-Halk yarışması ile 1960 İhtilali, sağ-sol çatışmaları, önemli savaş Kıbrıs Harekâtı, 1980 darbesi ve ABD Ambargosu, değerli vatansever liderler Alpaslan Türkeş, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Turgut Özal! Hepsinin ruhları şad olsun ve koalisyonlar dönemi, her şeye rağmen hepsinde Milli ve Manevi Ruh vardı.

-Dördüncü Dönem, malum olduğu üzere, baraj altı kalan partiler, BOP Gereği, binlerce kez okunabilecek şiirle, Sn. Tayyip Erdoğan Beyin partisi ve üç ayda çoğunluğu alan ve iktidar olan parti dönemi, Paralel Yapı, FETÖ-PKK ORTAKLIĞI ve PKK’nın ABD resmi sivil gücü olması ve yaşanan 21 yıllık iktidar ve yaşadığımız anlar diyerek, hoşça kalın ve ay-yıldızlı bayrak asın!

nurettincan1071@hotmail.com

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here