73’ncü Yayın Yılımıza Girerken!

0
359

Dile kolay 73 yıl! Bugün itibariyle yayın hayatımızda 73’ncü yılımıza giriyoruz. Güzide kentimiz İskenderun’a ve tüm bölgemize 72 yıldır hizmet vermenin “gururunu” bir kez daha doyasıya yaşıyoruz. Basının “Milletlin Ortak Sesi” şiarıyla çıktığımız bu yolda 72 yılı geride bırakarak 73’ncü yılımıza girmek bizler için tarifi yapılamaz bir mutluluktur.

Anadolu’da gazete çıkarmanın bilinen zorluklarına rağmen tek amacımız; bu zorluklara göğüs gererek, yayın hayatımızı sürdürmektir. İlk çıktığı günden bu yana hiç ara vermeyen “Hatay’ın En Eski Gazetesi”nin yine hiç ara vermeksizin yayınına devam etmesini sağlamak şüphesiz ki en büyük arzumuzudur.

Yayın hayatına başladığı 23 Temmuz 1947’den bugüne kadar ara vermeden günlük olarak yayınlanmayı sürdüren İskenderun Gazetesi, “Doğru, İlkeli ve Tarafsız Habercilik” Politikasını da bugüne kadar sürdürmüştür. Bundan sonraki yayın hayatında da mağdurun yanında olup, haklarını savunacak, sessizlerin sesi olup, kamuoyunu doğru bir şekilde aydınlatacaktır.

Doğru bildiğimiz yoldan şaşmadan, kanun ve yasaların öngördüğünce, her zaman öncü olarak gördüğümüz bu politikalarımızı sürdüreceğimizi siz sevgili okurlarımıza 73’cü yılımıza girdiğimiz bugün de bir kez daha deklare etmek istiyoruz.

Şunu gönülden söyleyebilirim ki, 69 yıllık süregelişte, kimselere dalkavukluk yapmadık. Her zaman halktan yana “taraf” olduk, ezilmişlerin yayında olarak onların sesini duyurduk, tüm haksızlıklara karşı sesimizi yükselttik. Bu dik duruşumuzu her zaman için sergilemeyi sürdüreceğimizi belirtmekte de fayda görüyorum.

Yerel basın, halkın çıkarlarına ve milli menfaatlere aykırı düşemez. Çünkü yerel basın, milletin ta kendisidir. Halkın sesi, nefesidir. Demokrasilerin de olmazsa olmazı durumunda olan yerel basın kuruluşları, halk ile devlet arasında bir köprü görevi gören önemli kuruluşlardır. Toplumun sesinin yanı sıra, gözüdür ve kulağıdır.

Bizler; tarihin 73 yıllık bir sürecine tanıklık etmiş İskenderun Gazetesi’nin birer ferdi olarak, objektif duruşumuzu ve basın yayın ilkelerine uygun olarak yıllardır sürdürdüğümüz yayın politikamızı bugünden sonra da sürdürmeye ve halk ile devlet arasındaki köprü görevimizi layıkıyla ifa etmeye çalışacağız.

Anadolu’da yerel gazete çıkarmak ve 75 yıla merdiven dayayarak, “uzun soluklu bir yayın hayatını” başarılı bir şekilde devam ettirmek, büyük bir özveridir. Yerel gazetelerin yaşam kaynağı ve ana gıdası, sadece resmi ilanlar ve yöre halkının, kurum ve kuruluşların, esnaf ile sanatkârların vereceği reklâmlardır. Abone sistemi çok düşük seviyede işlemekte, basılan nüshaların yarısından fazlası ücretsiz olarak elden çıkmaktadır.

İşte bu özveri sonunda geldiğimiz nokta, bu süreçte yanımızda olan sevgili okuyucularımızın da desteği ve güveni sonunda 73’cü yılın haklı “gurur” noktasıdır.

Bundan sonraki yayın hayatımızda da siz sevgili okurlarımızın yanında olacağımızı belirtirken, daha nice yılları da hep birlikte karşılamamız dileği ile sevgi ve saygılar sunuyorum.

Teşekkürler İSKENDERUN!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here