“Bu Baraj Bölgemizin Hayat Kaynağı Olacak”

0
115

Vali Lekesiz, Reyhanlı Barajı İnşaat Alanında İncelemelerde Bulundu

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Reyhanlı Barajı inşaat alanında incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İncelemelerin ardından şantiye binasında düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, DSİ Hatay İl Müdürü Ali Şensöz, Proje Müdürü Galip Tütüncüler, Kontrol Mühendisi M.Ali Bilici, Harita Mühendisi Mustafa Bebek, Jeoloji Mühendisi Yasin Can ve Şantiye Şefi Güray Göksu katıldı.

 DSİ Hatay İl Müdürü Şensöz’den devam eden çalışmalar ve gelinen nokta hakkında bilgi alan Vali Lekesiz, bölgemiz, ilimiz ve ülkemiz için büyük öneme sahip olan baraj ile, Amik Ovası’nda yer alan 600 bin dekar arazinin sulanmasının ve 200 bin dekar sahanın da taşkından korunmasının sağlanacağını söyledi.

 Vali Lekesiz, 15.05.2015, saat 15.15 de açılışının yapılması planlanan baraj inşaatında 24 saat çalışma esasının devam ettiğini, nakdi ve fiziki gerçekleşmenin şu an itibarı ile yüzde 32 olduğunu, 2013 yılı hedefinin ise yüzde 75’lere ulaşmak olduğunu ifade ederek, “600 bin dekar arazinin sulanacağı göz önüne alındığında barajın gecikmesi, ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz ekonomisi açısından kayıp olur. Tüm bunları göz önüne alıp bu işi iyi takip edeceğiz, çalışmalarımız titizlikle devam edecek. Bu baraj bölgemizin hayat kaynağı olacak. Ne kadar erken biterse sadece ilimizin değil ülkemizin kazancı da o kadar çok olacaktır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here