Başkent’te Hatay Günleri Görkemli Bir Açılışla Başladı

0
110

hatay günleri4Vali Topaca; “Kültürlerin Ve İnançların Uzlaşabildiği Bir Kenttir Hatay”

Hatay’ın tarihi ve kültürel değerlerinin, muhteşem el sanatlarının, sınai ve zirai ürünlerinin, dünyaca ünlü muhteşem lezzetlerinin yerli ve yabancı konuklarla buluşturulduğu “3. Başkent’te Hatay Günleri” başladı.

Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Birlik Vakfı tarafından düzenlenen ve Hatay Güçbirliği tarafından desteklenen ‘Başkent’te Hatay Günleri’ Atatürk Kültür Merkezi’nde ilimizin tüm dinamiklerinin katılımı ile görkemli bir açılış yaptı.

Açılışta Şenköy Halk oyunlarının gösterisi, Hatay Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı gösterisi ve Hatay’ın meşhur aba güreşi de izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Açılış törenine, Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Nihad Matkap, Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, Mehmet Ali Ediboğlu, Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü (MKÜ) Prof. Dr. H. Salih Güder, İlçe Kaymakamları, ilçe belediye başkanları, oda ve borsaların, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, işadamları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

hatay günleri5

Açılış öncesi bir konuşma yapan Vali Topaca, Hatay’ın çok zengin ve tarihi derinliği olan bir kent olduğunu ifade ederek; “Geçmişte bütün inançlara, bütün medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve onları birleştirmiş, kaynaştırmış, uzlaştırmış bir kentte görev yapıyorum. Bundan dolayı Hatay’a en güzel hizmeti yapmanın gayreti içerisinde olacağımı da bu etkinlik vesilesiyle hemşerilerime ifade etmek istiyorum. Dünyada kimi şehirler vardır ki, binlerce yıllık medeniyet mirasını birbirlerine devrederek tarihin canlı tanıklığını yaparlar. Hatay ilimiz de ülkemize ve dünyaya örnek olan karşılıklı sevgi, saygı, barış, hoşgörü ve kardeşlik duyguları içindeki yaşantısı ile bu tür özel illerden birisidir. Medeniyeti, kültürel mirası, hoşgörüyü, birlikte yaşama ve ortak kaderi paylaşma anlayışını geleceğe taşıyan bir şehirdir Hatay’ımız. Tarihin ilk anlarından beri, kültürlerin ve inançların var olduğu ve bunların uzlaşabildiği bir kenttir Hatay. Hatay’da insanlık tarihinde yaşanan her olayın ve her medeniyetin eserleri, izleri vardır” diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu güzelliklerden daha fazlasını görmek isteyen herkesi hoşgörü şehri Hatay’a davet etti.

Hatay Milletvekili Sadullah Ergin de Hatay’ın sahip olduğu güzellikleri herkesle paylaşan bir il olduğunu belirterek; “Hatay’ın kültürünü yansıtan mamüller yurdumuzun her köşesinde insanlarımızla paylaşılıyor, bu manada Ankara’da 3.sünü yapıyoruz. Hatay’ın güzelliklerini sergilemek adına yapılan bu etkinlikte emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Hatay Protokolü açılış kurdelesini keserek Başkent’te Hatay Günleri’nin resmi açılışını yaptı. Vali Topaca ve beraberindekiler Hatay’ın birbirinden güzel ve değerli eserlerinin sergilendiği stantları da tek tek gezerek ürünleri yakından inceledi.

hatay günleri6

Büyükşehir Standına Büyük İlgi

Vatandaşlar Hatay Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Daire Başkanlığı tarafından kurulan standa büyük ilgi gösterdi. Gelen ziyaretçiler tarafından en çok ilgiyi gören HBB’nin kurduğu stantta, Hatay fotoğrafları ile Hatay ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtım sinevizyonu vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ı tanıtan kitaplar dağıttı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş organizasyona katılan ziyaretçilerle tek tek ilgilendi, hatıra fotoğrafları çekildi.

Başkent’te Hatay Günleri’nde en büyük ilgiyi gören Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin standında, Hatay mutfağının lezzetli tatlıları arasında bulunan kabak tatlısı, kerebiç, kömbe, şam tatlısı ve künefe ikramı yapıldı. Ziyaretçiler Hatay mutfağının birbirinden lezzetli tatlıları ile tanışma fırsatı buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here