Şehitlik, 18 Mart’a Hazırlanıyor

0
69

18 Mart Çanakkale Zaferinin 107. Yıldönümü, Şehitleri Anma Günü öncesinde, Asri Mezarlıkta bulunan Şehitlik’te başlayan bakım, onarım ve temizlik çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.

Şehitlik Anıtı üzerinde bulunan, ay-yıldız beyaza, ay-yıldızı tutan el ile aşağıdaki duvarlar krem rengine, duvar üzerinde zaferle ilgili yapılan rölyef çalışmaları da altın yaldıza boyanıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen bakım, onarım ve temizlik çalışmaları kapsamında ayrıca, aşırı yağışlardan yosunlaşmış yerler ve şehitlerimizi kabirleri tek tek temizleniyor. Şehitlik içerisinde bulunan ağaçların budamaları da yapılırken, çiçeklendirme çalışmaları da devam ediyor.

Öte yandan İskenderun Kaymakamlığı tarafından, şehitlerimizin kabirleri başında bulunan ve yıpranmış olan Türk Bayrakları da yenileniyor.

Yapılan çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini söyleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Koordinatörü Bülent Şimşek, bakım, onarım, ağaç budama ve temizlik çalışmalarının bahar aylarına girilmesiyle birlikte tüm mezarlık kapsamında da sürdürüleceğini kaydetti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here