İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya Açık Mektubumdur…

0
11

Sayın Yerlikaya, Sayın Bakanım.

Göreviniz gereği ülke genelindeki tüm mülki amirlerden, kolluk kuvvetlerinden, emniyet teşkilatından, Jandarma ve Sahil Güvenlik Personelinden sorumlusunuz. Onların başarıları sizi etkilediği gibi hata ve başarısızlıkları da direk sizi bağlıyor.

Sayın Bakanım. İskenderun’da, Hatay Valisi Sayın Mustafa Masatlı’nın korumaları tarafından, Vali beyin makam aracını geçtiği gerekçesiyle, Veysel Özen adlı vatandaşımıza toplam da 8.635.00 TL’lık keyfi bir ceza kesilmiştir. Ceza tarihi ve saati de haksızlığı tescil eder mahiyettedir. 27 Nisan 2024 bir mesai günü değil tatil günüdür. Saat 17.54 ise bir mesai saati değil mesai sonrası bir saattir.

Hatay Valisi Masatlı’nın, bu maksatlı trafik cezasından haberdar olmadığını var sayıyorum. Ancak üç gün önce sosyal medya hesabımdan bu konuya değindim. Benden hariç birkaç gazeteci meslektaşım da konuya işaret etti. Buna rağmen cezanın iptal edilmesine yönelik bir girişimi şu saat itibarıyla ben görmedim…

*Organize Suç Örgütlerinin Üzerine Gittiniz…

Sayın Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı görevinize getirilmeniz sonrası, onlarca, ellilerce hatta yüzlerce başarılı operasyona imza attınız. Organize suç örgütlerinin üzerine gittiniz ve gitmeye de devam ediyorsunuz. Tüm emniyet teşkilatından, emniyet müdürlerinden, kaymakam, vali, ilçe ve il jandarma komutanlarından, sahil güvenlik komutanlığından sürekli iş yani kanunsuzluğa geçit vermemek adına yoğun mesai istediğinizi bilenlerdenim.

*Lütfen Bu Keyfi Trafik Cezası Derhal İptal Ettirilsin

Sayın bakanım, kamuoyunun ve benim de olumlu bulduğum bu operasyonları tamamlayan unsurlarda, hâsıl olmuş bazı haksızlıkları nokta atışlarla gidermek yanlıştan vazgeçmek, vatandaşı mağdur etmek yerine vatandaşa devletin şefkatli yüzünü göstermektir. Hatay depremini yaşamış, garip ve mahzun Veysel Özen’e, valilik korumaları tarafından keyfi ve fahiş bir trafik cezası yazılmıştır. Talimatınızla bu trafik cezasının derhal iptal edilmesini hasretten rica ediyorum.

*Güzel Meziyetlerinizi Lütfen 81 İlin Valisine de Aşılayınız

Sayın Bakanım, 13 yıl kaymakamlık, 16 yıl Valilik, 5 yıl İstanbul Valiliği son bir yıldır da İçişleri Bakanlığı yapan biri olarak valilik korumalarının kraldan fazla kralcı tutumlarını, sanırım anında çözdünüz. Sizin mesleki deneyiminiz, Erzin Kaymakamlığını yaparken başladı, Şırnak Valiliğinde deneyimizin bir başka oldu. İstanbul Valiliğiniz ise size daha kapsamlı bir deneyim kazandırdı. Son bir yıllık İçişleri Bakanlığınız ise size, çok daha detaylı tecrübeler edindirdi. Makamdan güç alan değil makamınıza güç veren birisiniz. Aynı güzellik ve meziyetleri 81 ilin valisine aşılamanız temennimdir…

Ben isterdim ki bu kadar basit bir konu yerinde ve mahallinde çözülsün. Ancak anlaşılmayan bir tutumla ceza makbuzu konusuna olumlu bir yaklaşım oluşmadı. Bana dönüş olmadı. Bu yüzden konuyu size yani Ankara’ya taşımak zorunda kaldım…

*Korumalar Oldukça Sıkıntılı

Sayın Bakanım. Cumhurbaşkanlığı Korumaları bir kenarda dursun. Ancak tüm bakan koruma müdür ve ekiplerinin cidden sıkı bir eğitimden, telkinden geçmeleri ve sürekli denetim altında tutulmaları şart. Ülke genelinde pek çok nahoş hadisenin önde gelen müsebbipleri maalesef bu koruma arkadaşlar oluyor. Adam indirmeye hazır ve nazırlar. Elbet saldırganı ve haddini aşanı indirsinler ancak pek çok masum vatandaşı da ara-ara mağdur ediyorlar. Onların hataları da Kaymakam, Vali, Bakanlar ve siz İçişleri Bakanına ve Sayın Cumhurbaşkanına mal ediliyor, bir başka anlatımla fatura sizlere çıkıyor.

*Devlet Asık Suratlı Değildir

Bakan olarak verdiğiniz özgeçmiş ve makam fotoğraflarında güler yüzünüz ön planda. Devlet asla asık suratlı değildir. Dozunda ve yerinde gülümsemesini bilir, yurttaşını kucaklar, varsa mağduriyetini giderir. Bir yurttaş olarak devletin gülen yüzünü bizlere gösterdiğiniz için size kişisel olarak çok teşekkür ederim. Lütfen bir genelgeyle makam fotoğraflarının tebessümlü olmasını da sağlayınız. Bazı mülki amirlerimizin ve emniyet teşkilatı yöneticilerimizin yüzü çok asık…

*Sayın Yerlikaya Size Güveniyorum…

Sayın Bakanım. Ben az yazdım, siz çok anladınız. Size güveniyorum. Deprem felaketi yaşamış, moralsiz, yığınla ödemesi olan Hatay yaşayanı Veysel Özen kardeşimize yazılan keyfi ve haksız 8.635.00 TL’lık cezanın lütfen, derhal iptalini sağlayınız ve cezayı boşa düşürünüz.

Size ve tüm bakanlık mensuplarına tüm çalışmalarınızda başarılar, kolaylıklar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here