Başarılı Mühendis Ali Hıdır Köseoğlu, Kısa Bir Soluklanma ve Hizmet Fırtınası…

0
49

Ali Hıdır Köseoğlu namı diğer Atom Karınca. Mühendislik Fakültesinden mezun olduktan sonra işi daha çok sahada oldu. Masada çok az oturdu. Sürekli proje oluşturdu, geliştirdi ve projeleri başarıyla yaşama geçirdi. Ekip çalışmasına önem verdi. Karşılıklı sevgi, saygı ve anlayışa dayalı çalışmayı kendine şiar edindi. En zor işleri, en tatlı diliyle istedi ve zor işlerin, sorunların ve projelerin üstesinden geldi.

Sevgili Köseoğlu, meslek hayatının en verimli döneminde… Bilgi, beceri ve deneyiminin üzerine hep biraz daha koyarak ilerledi. Cemil Tugay sonrası nasıl olduysa görevine veda etmek zorunda kaldı. Ben kolay-kolay kimseye kefil olmam ve sahip çıkmam. Ancak Ali Hıdır Köseoğlu’na kefilim, bilgi, beceri ve donanımına saygı duyarım.

2009-2010 yılları arasında İskenderun Belediyesi, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu iken Ali Hıdır müdürümün Fen İşlerindeki acar, iş bitiren, güzelleştiren projelerinin canlı şahitlerinden biriydim. Kendisi ile yaklaşık 8 ay mesai arkadaşlığım oldu. Birbirimize sevgi ve saygıda kusur etmedik. Aradan yıllar geçti. Kötü ve acılı günlerde gönül köprümüzde buluştuk ve dertleştik ve dayanıştık.

*Köseoğlu, Boş Kalmaz

Bilgi, beceri ve deneyim dolu bu pırlanta gibi insanın uzun süre boş kalacağını düşünmüyorum. Yel, kayadan ancak toz alır. Yakın gelecek de Ali Hıdır Müdürümü önemli bir firmanın ya da önemli bir Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey teknik bir yöneticisi olarak görürsem hiç şaşırmam. Kabına sığamayan Atom Karınca mutlaka bir başka kurumda, eskiden ve yakın gelecek de olduğu gibi fırtınalar gibi esecektir. Köseoğlu’nun başarı rüzgârına kimse set çekemez. Köseoğlu esti mi Yarıkkaya Fırtınası gibi eser ve hizmetleriyle herkesi mest eder.

*Hizmetlerin Su Gibi Aksın…

Şu sürecin, an itibarıyla kısa bir soluklanmadır Ali Hıdır müdürüm. Nefesini ve gücünü topla, yeni hizmetlere nasip olursa makul bir zamanda yelken aç. Allah izin verdiği sürece adından ve hizmetlerinden daimî olarak söz ettireceğine eminim.

İZSU’ya gerek Genel Müdür Yardımcısı gerekse de Genel Müdür olarak verdiğin tüm hizmetlere çok teşekkürler. Senin ve ekip arkadaşlarının emeğine sağlık Ali müdürüm. Bundan sonraki her adımında yine dostun, destekçin ve başarına sevinen bir arkadaşın olmaya devam edeceğim. Hizmetlerin su gibi aksın ve sen de Su gibi aziz ol…

*Ali Hıdır Köseoğlu Kimdir?

İZSU eski Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, 1969 yılında Tunceli’de doğdu. İlk ve orta eğitimini Ovacık Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda tamamladı. Lise eğitimini Hatay İskenderun Lisesi’nde tamamlayan Köseoğlu, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

Memuriyet hayatına 1993 yılında Hatay İskenderun Belediyesi’nde mühendis olarak başladı. 1996-2014 yılları arasında 18 yıl boyunca Fen İşleri Müdürü olarak görev yaptı.

2014 yılında İzmir Karşıyaka Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 2014 – 2019 yılları arasında Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Ali Hıdır Köseoğlu, 2019 yılında İZSU Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi.  2022 yılında ise Ali Hıdır Köseoğlu İZSU’ya Genel Müdür oldu. Köseoğlu, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçiminden sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cemil Tugay sonrası, 2024 Nisan ayında bu görevine veda etti.

Köseoğlu evli ve 4 çocuk babasıdır.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here