Prof. Dr. Murat Çaylı!

0
937

Değerli Okurlarım, benim yüzlerce röportajımı eminim okudunuz ve beğendiğinizi de biliyorum. Şu anda okuduğunuz söyleşide, alışagelmişlerin dışında yaklaşımlar var. Bunu bilerek ve isteyerek yaptım.

Prof. Dr. Murat Çaylı Kimdir?

Hatay-Kırıkhan doğumludur ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi (Uzmanlık)
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi (Doçent)
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi (Profesör)

Sayın Profesörün Uzmanlık Alanları:

-Kalp yetmezliği,
-Yüksek tansiyon,
-Koroner Arter Hastalığı,
-Kalp Hastalıkları,
-Kalp Çarpıntısı,
-Kalp krizi
-Kalp ritim bozukluğu
-Hiperlipidemi
-Bayılma
-Kalp romatizması
-Damar hastalıkları
-Kalp kapağı problemleri

Aldığı ödüller…

-2011 Adana Valiliği Üstün Hizmet Belgesi
-2012 Yılın Doktoru Ödülü

Prof. Dr. Sayın Murat Çaylı, Adana’daki özel muayenehanesinde tüm hastalarına hizmet ve sağlık vermektedir.

Prof. Dr. Sn. Murat Çaylı’yı bildiğim kadar tanıtmaya çalıştım. Nasıl tanıdığıma gelince; bende bir rahatsızlık peydahlandı. Fiziki kondisyonum neredeyse sıfır ve buna ilaveten bakın da neler var.

*Aşırı Yorgunluk, *İştahsızlık, *Vücut Direncinin Çok Azalması ve *Baş Ağrısı vs.

Bana musallat olan hastalığın adını bile bilmiyorum. Sporcu bir adamım, hiç böyle rahatsızlıklar olabilir mi diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Adını bilmediğim bu rahatsızlık yüzünden, herkes başıma doktor kesildi. Zatürree-kalp-nazar diyenler çoğunlukta. Kendim için nazar diyeceğim geldi ya, inandıramadım, herkes Allame-i Cihan…

Bir hastanede; damarlar tıkanmış ve anjiyo dediler. İfadeye göre öyle tıkanmış ki açamadılar. Aynen şunları söylediler: “Damarları açamadık ama açık kalp ameliyatıyla hastayı sağlığına kavuştururuz…” Ailem, ameliyattan korkmadığımı, bu operasyona ‘Evet’ diyeceğimi bildiklerinden bana duyurmamışlar.

Sonuç olarak; ecelle yan yana olacağız ve onu kızdırmamaya özen göstereceğiz. Ne zamana kadar belli değil. Ya garantisi olmayan ameliyata razı olacaksın ya da Allah umuduna bir süre daha düşe kalka yaşayacaksın.

Bu konuda karar verme aşamasındayken Sağlık Bakanlığından bir arkadaşım, Adana’da Prof. Dr. Murat Çaylı’yı görmemi sağlık verdi. Bu arada hiçbir özel hastanenin ve oradaki kalp profesörlerinin ismini vermiyorum.

Tavsiye üzerine Prof. Dr. Sn. Murat Çaylı’den randevu aldık. Kendisi, yaklaşık 30 dakika sürdüğü söylenen operasyon neticesinde kalbime 2 adet stent takarak beni tekrar sağlığına kavuşturdu.

Her şeyi yazdığımızı söylesek bile, nezaket sınırlarını aşmayalım diye söylemediğimiz o kadar şeyler var ki. Ayrıntı gibi gözükse de, bildiğiniz gibi birçok gerçekler ayrıntılarda gizli.

Zaten, konunun can alıcı yanı da burası! Yani gerçekler burada gizli. Bazıları insan sağlığını hiç ciddiye almaz, maddiyattan başka bir şey önermezken, isminin baş tarafında da profesör yazar. Ancak, Prof. Dr. Sn. Murat Çaylı gibi, yaşamın ve mesleğinin karşısında dimdik duran bir usta için ne söylenmez ki, ne yazılmaz ki…

Benim gibi rahatsız olanları yaşama sıkıca bağlayan Prof. Dr. Sn. Murat Çaylı’ya sonsuz teşekkürler.

Ankara’dan arayan arkadaşım “Bu konuda mesleğinin hakkını veren iki profesör var. Biri İstanbul’da, diğeri Adana’da!” demişti.

Kalbim bulanık görmese bile, demek ki bir şeyler var. Prof. Dr. Sn. Murat Çaylı’ya teşekkürlerimle birlikte, şükranlarımı sunarım. Her şey gönlünce olsun.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

Bir Fıkra

Aman Doktor!

-Doktor Bey! Elimle karnıma bastırdığımda öyle acı duyuyorum ki, anlatamam

-Rakı içiyor musun? Sigara tüttürüyor musun?

-Hayır…

-O zaman sağ elinle karnına hiç dokunma hemen geçer…

Günün Sözü
Doktor İyiyse Hasta Ölmez!

Öcal’dan İnciler
İyi Doktor Gönülde Türküdür!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here