Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler…

0
74

gündem kısa2Altyapı Çalışması Tamamlanan Eyüp Sultan Caddesi Asfaltlanıyor

İskenderun Belediyesi’nce, kapsamlı asfalt çalışması Adliye Sarayı yanında devam ediyor. Ekiplerce, Gürsel Mahallesi Eyüp Sultan Caddesi asfaltlanıyor. Adliye Sarayı yanında başlayan asfalt çalışması, Karaağaç Asri Mezarlığı’na doğru ilerliyor. Asfalt çalışması yapılan güzergâhta Adalet Sarayı, AVM kavşağından, Karaağaç Asri Mezarlığa kadar Arsuz yolunda betonarme kutu kesit yağmursuyu drenaj kanalı inşaatı tamamlanmıştı. Çalışma kapsamında, Mustafa Kemal, Gürsel, Modernevler ve Meydan mahalleleri ile Mustafa Kemal Üniversitesi yerleşkesi alanında yağmursuyu baskınına son veren drenaj kanalı yapılmıştı. Gürsel Mahallesi sakinlerinin, uzun yıllardan beri yaşadıkları su baskınına ve sıkıntılara son veren drenaj kanalı çalışmasının tamamlanmasının ardından, refüj çalışması yapılan caddede, asfalt çalışması da başladı. Kapsamlı asfaltlama, altyapı çalışması tamamlanan ana caddelerde gerçekleştiriliyor.

Mafsallı Kompozit Bakım Rögarı Kapatma Elemanı Alım İhalesi

İskenderun Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, çerçeveli kompozit yağmursuyu ızgarası ve D-400 sınıfı mafsallı kompozit bakım rögarı kapatma elemanı alım ihalesi yapıldı. Belediye Brifing Salonu’nda düzenlenen ihaleyi, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek de izledi. İhalede konuşan Belediye Başkanı Civelek, ihalenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Çerçeveli kompozit yağmursuyu ızgarası ve D-400 sınıfı mafsallı kompozit bakım rögarı kapatma elemanı alım ihalesine üç katılımcı firma teklif verdi. İhalede teklif zarfları sırayla açıldı. Alım ihalesi yapılan kompozit malzeme, dayanıklı, görünüm güzelliği, korozyona uğramaması gibi teknik özelliklerinin yanı sıra, parasal geri dönüşümü olmadığından çalınma ihtimalini de ortadan kaldırıyor. Bu nedenle tercih ediliyor.

Sevgililer Prime Mall İskenderun’da Bowling Turnuvasında Yarıştı

Birbirinden farklı etkinlikleri ile ziyaretçilerine farklı bir alışveriş deneyimi yaşatan Prime Mall İskenderun, bu kez ‘Sevgililer Günü Bowling Turnuvasına’ ev sahipliği yaptı. Renkli görüntülere sahne olan bowling turnuvasında çiftler kıyasıya yarıştı. Turnuvada dereceye giren ilk üç çift muhteşem hediyeler kazandı. Birinci çift 300 TL,  ikinci çift 200 TL, üçüncü çift ise 100 TL değerinde hediye çeki kazanırken, yarışmaya katılan tüm çiftlere üzerinde isimlerinin yazılı olduğu özel porselen tabaklar hediye edildi.

Belen Kaymakamı Aydın, Okullarda Süt Dağıtımına Katıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliğiyle düzenlenen Okul Sütü Programı çerçevesinde Belen ilçe merkezinden sonra köylerde de süt dağıtımına başlandı. Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Kıcı ve Şenbük köylerindeki, Okul sütü dağıtım programına katılarak, öğrencilere sütleri dağıttı. Kaymakam Aydın, öğrencilerle sütün faydaları konusunda sohbet ederek, idarecilere sütlerin saklama ve muhafaza edilmesine dikkat edilmek suretiyle dağıtımın özenle yapılması gerekliliği noktasında titiz davranılmasını ve bir aksaklığa yol açılmaması yönünde uyarılarda bulundu. Kaymakam Aydın, süt dağıtımının toplam 3974 öğrenciye, anasınıfı ve 1, 2, 3 ve 4. sınıflara Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftanın üç gününde dağıtılacağını söyledi.

TOKİ Evlerine İlkokul ve Ortaokul İnşaatına Başlandı

İssume Mahallesinde bulunan TOKİ evleri mevkiinde 8 Derslik İlkokul ve 8 Derslik Ortaokul inşaatının yükleniciye yer teslimi yapılarak inşaatına başlandı. Belen ​Kaymakam Abdulaziz Aydın, 20.12.2013 tarihinde Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığınca ihalesi gerçekleştirilen okul yapım işinin 31.01.2014 tarihinde yer tesliminin yapılmasını müteakip yüklenici firmaca çalışmalara başlandığını, işin sözleşme gereği 300 günde tamamlanması gerekmekle beraber, yüklenici firma ile yapılan görüşmeyle okulun 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde hizmete açılmasının hedeflendiğini kaydetti. Kaymakam Aydın, okulların tamamlanması ile gerek TOKİ evlerinde gerekse de civarında ikamet eden ailelerin çocuklarının okul ihtiyaçlarının giderileceğini ifade ederek, okul yatırımlarının hayata geçmesine vesile olan tüm ilgililere ilçe halkı adına teşekkürlerini iletti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here