Gastronomi Öğrencileri Birincilik İçin Yarıştı

0
6

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) düzenlediği 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri deniz mahsulleri ve tart kategorisinde birincilik için yarıştı. İSTE Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Etkinlik Salonu’nda gerçekleşen yarışmada öğrenci şeflerin hazırlamış olduğu tabaklar kıyasıya mücadele etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve Eşi Doç Dr. Aytemis Depci ev sahipliği yaparken, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, İskenderun Gastronomi Derneği Başkanı, İSTE Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademik personeli ve öğrenciler katıldı.

Deniz mahsulleri ve tart kategorisinden her bir takımın ikişerli olduğu ve toplamda 19 takımın mücadele ettiği yarışmada, jüri olarak İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve Eşi Doç. Dr. Aytemis Depci, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Turizm Fakültesi Dekanı Yakup Kutlu, İSTE Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Doç Dr. Sait Doğan ve İskenderun Gastronomi Derneği Başkanı Gülşen Sökmen yer aldı. Takımlar hazırladıkları birbirinden güzel tabakları tanıttıktan sonra, jüri üyeleri genç şeflerin hazırlamış olduğu tabakların tadımına geçtiler. Masalarda sunuma hazırlanmış olan tabakları tek tek dolaşan jüri üyeleri, önce deniz mahsullerinin bulunduğu tabakları ardından tart tabaklarının tadımını yaptılar.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 19 Mayıs Gençlik Haftasında İSTE’li gençler için düzenlenen etkinliklerin salı gününe kadar devam edeceğini belirterek şöyle dedi: “Bugün de Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerimizin yarışması için bir araya geldik. Gastronomi kentimiz Hatay’a kazandırdığımız uygulama mutfağında eğitim alan öğrencilerimiz neler yapabildiklerinin bir kısmını sergilediler. Tattığımız bütün tabaklar mükemmeldi. Emeği geçen bütün öğrencilere ve onları yetiştiren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası arası mutfaklarda İSTE adını gururla yaşatacağına yürekten inanıyorum.”

Kıran kırana geçen yarışmanın deniz mahsulleri kategorisinde birinciliği Somon Kafes tabağıyla Ömer Balta ve Beyzanur Yaşar alırken, ikinciliği Ispanaklı Makarna Eşliğinde Somon Fileto tabağıyla Hatice Çakır ve Ayyüce Cücemen, üçüncülüğü ise Deniz Mahsullü Kokoreç tabağıyla Yunus Sarıkaya ve Umut Arviş elde etti. Tart kategorisinde ise dereceye girenler şu şekilde: Birinci Orman Meyveli Tart tabağı ile Furkan Can Üzüm ve Beyza Betül Güneş; ikinci Mango Yatağında Tart tabağıyla Emire Karagülle ve Selin Serap Tatlı; üçüncü Mango Ananaslı Tart tabağıyla Hasret Ayriç ve Helin Ötmi. Yarışma dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından hatıra fotoğraf çekimiyle sona erdi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here