Dudu; “Hatay Çiftçisi Kan Ağlıyor”

0
90

mevlüt dudu açıklama (23)CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu Hataylı Çiftçilerin Sorunlarını da TBMM’ye Taşıdı

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Hatay’da çiftçilikle geçinen yurttaşların sorunlarını TBMM’ye taşıdı. Konu ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile Maliye Bakanı’na iki ayrı soru önergesi veren Mevlüt Dudu, geçtiğimiz yıllarda yaşanan sel felaketi ile 2013 yılında yapılan ayçiçeği ekiminin sonuçlarını gündeme getirdi.

Konu ile ilgili bir de açıklama da yapan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu; “AKP Hükümeti her alanda olduğu gibi, tarım alanında da Hataylı vatandaşlarımızı yok saymıştır. AKP İktidara geldiği 2002 yılında Hatay il bazında gelişmişlik sıralamasında 20-25’li sıralarda yer alıyordu. Bu gün Hatay gelişmişlik sıralamasında 45-50 sıralara gerilemiştir. Bu somut durumun tek bir sebebi vardır, o da Başbakan Erdoğan ve AKP Hükümetleridir” dedi.

AKP hükümetinin, Amik ovasında yetiştirilmesi gereken buğday, pamuk ve mısır ürünlerinin ekimi ile uyguladığı yanlış politikaların, bu ürünlerin ekimini imkânsız hale getirdiğini savunan Milletvekili Dudu; “Buğday, pamuk ve mısır ekiminden sürekli zarar eden vatandaşlarımız, 2013 yılında yanlış bir tercih yaparak ayçiçeği ektiler. Hükümet ve yerel yetkililer bu konuda vatandaşları hiç uyarmadılar ve yanlış ekim yapılmasına alenen göz yumdular. Bunun sonucunda, tarımla uğraşan vatandaşlarımız bir kez daha hayal kırıklığı yaşadılar. Ben buradan yetkilileri Hataylı çiftçi vatandaşlarımıza sahip olmaya çağırıyorum.

Birde geçtiğimiz yıllarda yaşanan sel felaketi sonuçları var. Sel olayından dolayı geç ekim yapmak zorunda kalan vatandaşlarımız yeterli verimi alamadılar. Bu vatandaşlarımızın durumunu çözmesi gerekenler Tarım kredilerini bir yıl ertelemekle yetindiler. Kredileri ertelerken faizler silinmedi, bir de gecikme faizi uygulandı. Bir de bunun üzerine erteleme komisyonu eklediler. Yükü azaltılması gereken vatandaşlarımızın, borçlarına borç katarak sorunları daha da büyüttüler. Bu durum da göstermektedir ki, AKP ve Başbakan Erdoğan Hatay’ın başına gelmiş en büyük felakettir. Hataylılar bu felaketten sandıkta verecekleri oylarla kurtulacaklardır. O tarihte 30 Mart 2014’tür” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here