YSK ‘Hatay’ ve ‘Ordu’ İçin Kararını Verdi

0
14

Yüksek Seçim Kurlu (YSK), İyi Parti’nin Ordu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin ise Hatay seçimlerine ilişkin yaptığı “tam kanunsuzluk” itiraz başvurularını reddetti.

Özgür Özel ‘Yürekten İnanıyorum’ Demişti

Yüksek Seçim Kurulu, CHP’nin Hatay ve İskenderun ile İyi Parti’nin Ordu seçimlerine ilişkin “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle yaptığı itiraz başvurularının tamamını reddetti.

CHP Hatay’da Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurmuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de YSK önünde “tam kanunsuzluk” gerekçelerinin oluştuğuna ilişkin konuşmuş, “YSK’nın siyasi baskılara boyun eğmeyeceğine yürekten inanıyorum” demişti.

Son olarak YSK, CHP Genel Başkanı Özel’in, Hatay ve İskenderun seçimlerine ilişkin “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle yaptığı itiraz başvurusunu reddetti. Yaşanan bu son gelişmeyle Hatay ve İskenderun resmen AKP’nin oldu.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay’ın siyasallaşan yargının eliyle AKP’ye verildiğini söyledi. Kara; “YSK, iktidarın emrine uydu. Hatay, siyasallaşan yargının eliyle AKP’ye verildi. Bu sonuca ilk günden itibaren meydan okuduk, bundan sonra da mücadelemizi sürdüreceğiz. AKP’nin Hatay’da attığı her imzayı, söylediği her sözü, ilan ettiği her vaadi çok yakından takip edeceğiz” açıklamasında bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here