Şahutoğlu Kardeşlerin İsimleri Sporla Yaşayacak

0
33

Zeynep&Deniz Şahutoğlu MD Tennis Academy Görkemli bir Törenle Açıldı

Geçtiğimiz aylarda hizmet vermeye başlayan Zeynep&Deniz Şahutoğlu MD Tennis Academy’nin resmi açılışı, görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılışa, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Cem Aydın, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, Dörtyol Belediye Başkanı Bahadır Amaç, Spor Adamı Ümit Özat, MD Tennis Academy İşletmecisi Milli Antrenör Mehmet Doğan, Genel Cerrah Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu ve ailesi, rahmetli Öğretmen Cavide Şahutoğlu’nun ailesi ve çok sayıda davetli katıldı.

Yaşanan 6 Şubat kıyametinde hayatlarını kaybeden, yelken ve tenis gibi pek çok spor dalında büyük başarılara imza atmış olan Zeynep ve Deniz’in isminin verildiği spor tesislerinin açılışında ilk olarak kısa bir konuşma yapan MD Tennis Academy İşletmecisi Milli Antrenör Mehmet Doğan; “6 Şubat felaketinde başta annem Fidan Doğan, teyzem Satiye Kara, kuzenim Hasan Kara, sporcularımız Zeynep-Deniz Şahutoğlu, değerli Öğretmenimiz Cavide Şahutoğlu ve yitirdiğimiz tüm canlarımız için Allah’tan rahmet dilerim. Tesisimizin inşaatı deprem felaketi nedeniyle ara ve kesintilerin ardından bölgemizin toparlanma süreciyle birlikte devam etti. Yaşadığımız tüm zorluklara rağmen bitirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.

Tesisimizi kurarken amacımız ülkemize bölgemizden profesyonel tenis sporcusu yetiştirmekti. Bölgemizde tenis eğitimi ve gelişimi konusunda uzmanlaşmış bir akademi olarak tenis tutkunlarına profesyonel eğitmenler eşliğinde tenis becerilerini geliştirme fırsatı sunuyoruz. Genç tenisçilerin yeteneklerini geliştirmesine yardım ediyoruz. Tesisimizin açılışı, ilk turnuvamız hedeflerimize emin adımlarla ilerlediğimizin kanıtı. Daha yolun başındayız ve yürünecek çok yolumuz var.

Tenis sporunun gelişmesinde katkı sunan başta devlet büyüklerimiz, federasyonumuz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz. Zeynep-Deniz Şahutoğlu 8-9-10 yaş hafta sonu turnuvasına sponsor olarak destek olan Gelişim Hastanesi, Palmiye Hastanesi yönetimlerine, Zeyden Tekstile, Burak Akıncı’ya, Emrah Keskin’e, CRT Metal’e, Yönder Okullarına, West Marin Tenis Kulübüne, Atlas Taş Hatay’a, Cem Kunduraya teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Yüreğimizde Yanan Ateş Bizi Kavurmaya Devam Edecek

Daha sonra söz alan 6 Şubat felaketinde kaybettiği kıymetli eşi ve biricik evlatlarının isimlerinin sonsuza dek yaşaması adına yaptırdığı spor ve eğitim yuvalarıyla takdir toplayan Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “6 Şubat hepimiz için bir doğal afetin ötesinde dünya ile ilintili bütün umutlarımızın, hayallerimizin, gelecek beklentilerimizin, sevincimizin yitirildiği bir buçuk dakikanın bütün bu güzel duyguları yüreğimizden, ruhumuzdan, benliğimizden söküp aldığı, kopardığı bir gündü. 11 ili kapsayan bir deprem, bir felaket bizler için koskocaman bir kıyametti. 11 il içerisinde Hatay’ımızın ne yazık ki çok özel bir yeri vardı. Binlerce yıllık tarihi, kültürü ve barışın, kardeşliğin, hoşgörünün kenti olma özelliğini o bir buçuk dakikalık süreç birden yerle bir etti. Ama bu şehir daha önce de küllerinden mükerrer defa var olmuştur.

Yıkılanlar mutlaka yeniden onarılır, yeniden yerine daha güzelleri inşa edilir ama yüreğimizde oluşan acılar, yüreğimizde yanan ateşler, yitirdiğimiz canlarımıza varana kadar bizi kavurmaya devam edecek. Onlar gitti, mekânları cennet olsun. Zaten ahlaklarıyla, vicdanlarıyla, güzel yürekleriyle o kadar güzellerdi ki, tertemiz geldiler ve hiç kirlenmeden tertemiz gittiler, nur içinde yatsınlar. Eminim ki çok güzel bir yerdeler. Bize düşen onların güzel isimlerini, güzel ruhlarını, o eşsiz anılarını yaşatmak olmalı. Bu güzide topluluk bu amaçla burada. Bir kez daha onlar adına teşekkür ediyorum hepinize” şeklinde konuştu.

Daha sonra yapılan konuşmalarda da, depremin izlerinin silinmesi şehirlerimizin ihya ve inşası noktasında birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapıldı. Açılan tesisin bölge halkına hayırlı olmasını temenni eden konuşmacılar, bu tür tesislerin sayılarının artmasının gerekliliği konusunda hem fikir olurken, çıcukları ve gençleri spora yönlendirmenin önemine vurgu yaptılar.

Konuşmaların ardından Zeynep & Deniz Şahutoğlu MD Tennis Academy’nin açılış kurdelesi hep birlikte kesildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here