Aşevinde Tencereler, Hayırseverlerin Yardımıyla Kaynıyor

0
85

İskenderun Sanayi Sitesinde yaklaşık çeyrek asırdır, sanayide çalışan çıraklara öğle yemeği veren Aşevi, hayırseverlerin yardımlarıyla hizmetini sürdürüyor.

Aşevinin 1997 yılında kurulduğunu hatırlatan İskenderun Aşevi Başkanı Mehmet Doğan, kendilerinin hayırseverlerle, ihtiyaç sahipleri arasında aracılık yaptıklarını söyledi.

Aşevine destek olan başta Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı olmak üzere yardımda bulunan tüm hayırseverlere teşekkür eden Başkan Doğan; “Aş evimiz sanayide çalışan çıraklara hizmet veriyor, onların dışında hizmet verdiğimiz kişi yok. Sanayide çalışan çıraklarımıza öğlenleri ücretsiz yemek veriyoruz. Şu anda 40 ile 70 arası değişiyor çırak sayımız, bazıları işe gidiyor öğlenleri yetişemiyor. Aşevimizin giderleri İskenderun’daki hayır sahiplerimiz tarafından karşılanıyor. Bu vesileyle onların hepsine teşekkür ediyorum. Biz aracıyız. Hayırseverlerden gelenleri burada pişirip ihtiyacı olanlara veriyoruz” şeklinde konuştu.

Pandemi sürecinde uzun bir süre aşevini kapatmak zorunda kaldıklarını da söyleyen Mehmet Doğan, son yapılan zamlardan da olumsuz etkilendiklerini ancak hayırseverlerin yardım yapmaya devam ettiklerini ve bu sayede aşevinde tencerelerin kaynadığını, çırakların karınlarının doyurulabildiğini vurguladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here