74’cü Yılımızda da Beraberiz!

0
103

İskenderun ve Hatay basınının köklü kuruluşlarından olan, kentin ilk gazetesi ‘İskenderun Gazetesi’ olarak, bugün 74. kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz. Geçen 73 yıl boyunca tarafsız, doğru, dürüst, ilkelerinden ödün vermeden yayın hayatını sürdüren gazetemiz, 74’ncü yılında da ayakta kalabilmiş olmanın haklı gururunu bir kez daha okurlarıyla yaşıyor.

‘Basın meslek ilkeleri ve ahlak kuralları’ İskenderun Gazetesinin vazgeçilmez temel prensiplerindendir. Dolayısıyla kentimizin ilk gazetesi, dürüst yayıncılığıyla da 73 yıl boyunca halkın güvenini kazanmıştır.

İskenderun Gazetesi ayrıca geçen yıllar boyunca ‘hukuk kuralları ve yasalara, ülkemizin üniter yapısına, Cumhuriyetimizin değerlerine’ sıkı sıkıya bağlı kalmış, aynı zamanda özel hayata ve insan haklarına saygıda da ilkeli yayın politikasından asla ödün vermemiştir.

Şehrimizin ve kent sakinlerinin ortak çıkarlarına, milli menfaatlerine ters düşmeden daha nice yıllar ayakta durmak ise tek temennimizdir.

Kaymakam Yönden’den Kutlama Mesajı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de gazetemize gönderdiği bir mesajla 74. yaşımızı kutladı. Kaymakam Yönden, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli adına gönderdiği mesajında şu ifadelere yer verdi;

“İleri demokrasilerin vazgeçilmez kurumlarından olan basın ve medya kuruluşları, toplumun gözü kulağı ve sesi olmakla kalmayıp; aynı zamanda devletle toplum arasında köprü görevi gören önemli birer sivil toplum örgütleri olarak kabul görmektedir. Hızla büyüyen ve gelişen İlçemizin gerek ekonomik, gerekse sosyal olarak geldiği noktada sivil toplum örgütlerinin yanı sıra basın ve medya kuruluşlarımızın katkısı azımsanmayacak derecede büyüktür.

Siz değerli basın mensuplarımız ise oldukça önemli olan toplumun bilgi edinme hakkını yerine getirirken aynı sorumluluk çatısı altında kamu görevi de icra eden önemli toplumsal aktörlersiniz. Mahalli basınımızın, bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık yaratma görevini üstlenerek, kamuoyunun oluşmasına katkı sağlamasının yanı sıra, bölge halkının kültürel kimliğini korumak, haklarına sahip çıkmak, bölgeye saygın bir konum kazandırmak gibi önemli görev ve sorumlulukları da olduğu aşikârdır.

Bu manada kamuoyunda “dördüncü kuvvet” olarak da algılanan basının; habercilik mesleğini icra ederken ilkeli, dürüst ve tarafsız olması hususu oldukça önem arz ettiği gibi, gerek kamuoyu oluşturmada, gerekse kamu adına denetim görevini yerine getirirken ilkeli ve objektif duruşunu devam ettirmesi ve mesleki ilke ve esaslara uygun yayın anlayışını sürdürmesi de en büyük temennimiz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 23.07.1947 tarihinde yayın hayatına başlayarak, 73 yıldır İlçemizdeki ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerin nabzını tutan ve bu manada mesleki ahlak ve ilkelerine uygun bir şekilde yayın faaliyetini sürdüren İskenderun Gazetesi’nin kuruluş yıldönümünü en kalbi duygularımla kutlar, bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm yönetici ve çalışanlarını şahsınızda tebrik eder, habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarınızda başarılar dilerim.” (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here