MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Hatay’ın Sağlık Merkezi Haline Geldi

0
703

mkü-araştırma hastanesi2MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yunus Doğramacı, tedavi olmak için çevre illere gitmenin, umudu dışarıda aramanın, cihaz ve doktor yetersizliğinin, uzun sıra beklemenin artık geride kaldığını dile getirdi. Doğramacı, hastane bünyesine dâhil olan nitelikli doktorlar ve alınan tıbbi cihazlarla birlikte Hatay ili sınırları içerisindeki hastalara kaliteli bir tedavi imkanı sunduklarını söyledi.

Kanser Tedavisinde Kullanılan “Pet-Ct” Sadece MKÜ Araştırma Hastanesinde

Hastane hakkında yaptığı açıklamalarına kanser teşhisi ve tedavisinde çok önemli bir tanı yöntemi olan pet-ct ile başlayan Doç. Dr. Yunus Doğramacı, bu yöntemin Hatay ilinde sadece kendi hastanelerinde bulunduğunu belirterek; “Pet-ct Hatay ili için büyük bir avantajdır” dedi. Genel olarak pet-ct’de büyük illerde bile uzun sıralı kuyrukların olduğunu aktaran Doğramacı; “Bizim hastanede hastalar hiç sıra beklemeden hemen aynı günde gerekli işlemleri yapılıp hastalığın tanısı konulabiliyor” diye ekledi.

Hastane “Taş Kırma” Yönteminde Oldukça İddialı

Bunun haricinde üroloji bölümünde ciddi ilerlemelerin olduğunu ve bölüm başkanı Prof. Dr. Sadık Görür tarafından önemli tedavilerin gerçekleştirildiğini dile getiren Doç. Dr. Yunus Doğramacı, diğer öğretim üyelerinin de aynı şekilde başarılı operasyonlar yaptıklarını söylediği konuşmasında özellikle taş kırma ve kapalı yöntemlerle ilgili büyük ilerlemelerin olduğundan söz etti. Doğramacı, daha önceden bu hastaların birçoğunun Adana ve Ankara’ya gitmek zorunda kaldıklarını ve özellikle bu alanda önemli ilerlemeler olduğuna vurgu yaptı.

Araştırma Hastanesi’nde kanser tedavisi konusunda gerçekleşen başarılı operasyonlara da değinen Doç. Dr. Doğramacı, geçtiğimiz günlerde genel cerrahiden Yrd. Doç. Dr. Akın Aydoğan’ın kapalı yöntemle büyük bir kanser ameliyatı yaptığını ifade etti. Açık ameliyatta hastanın iki üç haftada kendine gelemediğini hatırlatan Doğramacı, Yrd. Doç. Dr. Aydoğan’ın kapalı yöntemlerle iki veya üç laparoskopik giriş kullandığını ve sadece girişlerde ciddi bir kanser rezeksiyonu yaptığını söyledi, bunun da Hatay için büyük bir gelişme olduğunun altını çizdi.

Protez Yönteminde Hatırı Sayılır Başarılar Elde Edildi

Ortopedi bölümündeki ilerlemelerden söz ettiği açıklamalarında protez ve ileri hastalıkların tedavisinde hatırı sayılır bir başarıya imza attıklarını dile getiren Doç. Dr. Yunus Doğramacı bu konuda şunları aktardı: “Avrupa’nın en ünlü cerrahlarından birisi olan Prof. Dr. Hangody László geçen hafta misafirimiz oldu. Buraya geldi. Prof. Dr. Hangody Amerika ve Macaristan’da çok ünlü bir hoca. Bizim üniversitemizle işbirliği yaparak burada kurs düzenledi. Ortopedi bölümünde hemen hemen Türkiye’nin birçok ilinden hocalar geldi kursa katıldı. Gayet de başarılı geçti.”

mkü-araştırma hastanesi3

Kardiyoloji Bölümü Yeni Hocalarla Birlikte İvme Kazandı

Kardiyoloji bölümünün çok aktif bir şekilde çalıştığından söz eden Doğramacı, Hatay ilinde yapılması zor olan anjiyo ve bypass ameliyatlarının başarılı bir şekilde yapıldığını kaydetti. Bununla beraber kardiyoloji ile kalp damar cerrahisinin işbirliği içerisinde çalıştığını not düşen Doğramacı; “Kalp damar cerrahisinde Prof. Dr. Orhan Veli Doğan, aktif bir şekilde hem pediatrik hem erişkin açık kalp ameliyatları ve bypass ameliyatları yapıyor. Günde üç dört tane ciddi büyük ameliyatlar yapıyor. Hastanın kalış süresi de azaldı hastanede. İki üç gün sonra hastalar taburcu ediliyor. Kardiyolojide de aynı şekilde kalp krizi ve kalp krizi riski olan hastalar için hem yapılan tetkiklerde hem yapılan işlemlerde artık başka illere gitmeye gerek kalmadı” dedi.

Alınan teknolojik cihazların da başarıda büyük bir pay sahibi olduğunu kaydeden Doğramacı, “Şu anda uluslararası standartlarda ve hemen hemen en iyi aletlere sahibiz” diye ekledi.

3. Basamak Yenidoğan Ünitesi Hatay İlinde Sadece Araştırma Hastanesinde

Yenidoğan yoğun bakıma Yrd. Doç. Dr. Selda Arslan’ın geldiğini bildiren Doğramacı; “Selda hoca ile birlikte orası da ciddi bir ilerleme gösterdi. Hemen hemen çok erken doğan çocukların bile ölüm riski çok azaldı ve 5 aylık doğan çocuklarda bile yaşama şansı çok yüksek şu anda. Yenidoğan ünitesinde Hatay ili içerisinde ölüm oranı en düşük hastane bizim hastanemiz. Selda hanımla birlikte 3. Basamak yenidoğan ünitesini burada açtık. Şu anda 3. Basamak yenidoğan Hatay ili içerisinde tek bizim üniversitemizde mevcut. Ayrıca yoğun bakım eğitim sertifikası olan tek hastane olduğumuzu da hatırlatmak isterim” şeklinde konuştu.

Hemen hemen bütün birimlerde çok iddialı olduklarını ve hocaların kendi alanlarında önemli başarılara imza attıklarını belirten Doç. Dr. Yunus Doğramacı Hatay ilinde pediatrik kardiyolojinin de şu anda sadece kendi hastanelerinde olduğunu dile getirdi.

Hasta Memnuniyetini Önemseyen Bir Hastane

MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yunus Doğramacı açıklamalarının sonunda şunları belirtti:

“Gerek doktorlarımızın niteliği gerekse teknolojik cihazların üniversiteye kazandırılması neticesinde hastalar açısından cazibe merkezi oldu hastanemiz. Hastaneye günlük olarak ortalama bin 500 civarında hasta başvuruyor. Hastalarımızı başvurdukları süre içerisinde yahut da birkaç gün sonrasında tedavi veya ameliyat etmek için ciddi çaba harcıyoruz. İnşallah onda da iyi bir ilerleme kaydedeceğiz. Hastalarımıza kısa sürede geri dönüşümler sağlıyoruz. Yatak kapasitesi yoğun bakımlarla birlikte 550. Hastanemizde cerrahi ve dahili ünitelerin tamamı mevcut. Devlet ve özel hastanelerde tedavi göremeyen 3. basamak vakıalar bizlere başvuruyor.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here