Hıdırellez’de Dileklerin ve Arzuların Ortak Mekânı Aziz Corç Kilisesi

0
27

İskenderun’da bulunan tarihi Aziz Corç (Mar Circos) Rum Ortodoks Kilisesi, Hıdırellez’de bir kez daha dileklerin ve arzuların ortak mekânı oldu. İskenderun halkıyla birlikte Hristiyan vatandaşlar da Aziz Corç Kilisesi’ne gelerek bir arada mum yaktılar ve dilekler de bulundular.

5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece kutlanan Hıdırellez Bayramı, Hatay’ın İskenderun ilçesinde büyük bir inanışla kutlanıyor. Öyle ki İskenderun halkının yanı sıra Hristiyan vatandaşlar da bugüne özel dileklerini ve dualarını Tanrı’ya sunuyor. Bu özel günün İskenderun’daki uğrak yeri ise her zaman ki gibi tarihi Aziz Corç (Mar Circos) Kilisesi oluyor!

İskenderun’daki tarihi Aziz Corç Kilisesi, yağmurlu ve rüzgârlı havaya rağmen, 5 Mayıs gecesi yine Hıdırellez’i kutlamak isteyen bölge halkının akınına uğradı. Dua ve dilekler için gelen ziyaretçiler 6 Şubat Depreminde hafif hasar alan kilise içerisine girmediler ancak kilise bahçesinde mumlar yakıp dileklerini de tuttular.

Yılların geleneği olarak Aziz Corç Kilisesi’ne akın eden vatandaşlar, burada istek ve dileklerini bir kâğıda yazıyor ve dilek kutusuna atıyor, mum yakarak dua ediyor, hatta para adağı ile isteklerini sıralıyor. Bu özel günde, bölgedeki tüm kültürler tarihi Aziz Corç Kilisesi’nde buluşuyor ve dualar semaya buradan gönderiliyor.

Dün yine Aziz Corç Kilisesine gelen vatandaşların bazıları sağlık ve huzur, bazıları ise para, ev ve araba talebinde kimileri is sevgili, evlilik veya üniversite sınavında başarılı olabilme dileğinde bulundular. Kilise bahçesindeki Zeytin Ağacından dallar da koparan vatandaşlar bu dalları da bereket inancıyla evlerine götürdüler. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here