Başkent’te Hatay Günleri’nde Fotoğraflarla Arsuz Turu

0
184

başkent-arsuz1Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Başkentte Hatay Günleri etkinliğine iyi bir hazırlıkla katılan Arsuz Belediyesi, etkinlik için yaptırdığı özel tasarımlı standıyla göz doldurdu. Arsuz’un güzellikleri, turistik mekânları, kültür ve turizm faaliyetlerinin yanı sıra tarihi ve kültürel yerlerinin görsellerle süslendiği stantta, başkentli misafirleri Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha karşıladı.

başkent-arsuz2

Başkentlilerin Arsuz’u her yönüyle daha yakından tanıma fırsatı buldukları, başkentte yaşayan Hataylıların ise özlem giderdiği etkinlikte ziyaretçiler Arsuz’un doğa resimlerinden oldukça etkilendi. Tanıtım standında Arsuz’un meşhur kabak tatlısı, ceviz reçeli ve turunç tatlısı dağıtımında ise adeta izdiham yaşanırken, üzerinde Arsuz’un fotoğraflarının bulunduğu tanıtıcı broşür, kalem ve CD’lerde yoğun talep gördü.

başkent-arsuz3

Ulusal ve uluslararası alanda Arsuz’u en iyi şekilde tanıtmak için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “İçemizde turizmin gelişmesini sağlamak ve turizmden elde edilen geliri artırmak amacıyla yoğun bir çaba içerisindeyiz. Turizmin gelişmesi için ulaşım, konaklama gibi altyapı hizmetlerinin yanında iyi bir tanıtıma da ihtiyaç duyulmaktadır. Biz de turizm kenti olma hedefinde emin adımlarla ilerleyen Arsuz’u en iyi şekilde tanıtmak ve turizm alanında ismini duyurabilmek için her fırsatı değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

başkent-arsuz4

Başkan Culha, renkli görüntülere sahne olan Başkentte Hatay Günleri’nin ikinci gününde, Atatürk Kültür Merkezi’nde stant açan belediye ve kaymakamlık stantları ile sanayi üreticilerini tek tek ziyaret etti. Hemşeri belediyeler mütevazı yaklaşımıyla dikkatleri üzerine çeken Başkan Culha’ya nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür ederken, hem kendi yörelerine has ürünlerden ikram etti, hem de hediye ederek jest yaptı. Hatay Günleri’ne katılan tüm ilçe belediyeleri ile bölge ekonomisine yön veren İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nın yanı sıra İSDEMİR ve Tosyalı Holding gibi çelik devlerinin de stantlarını ziyaret ederek tanıtım materyallerini inceleyen Culha, yetkililerden ürünler hakkında bilgi aldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here