Abdullah Cömert Davasının İlk Duruşması Yapıldı

0
127

abdullah cömert1Hatay’da, Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması, güvenlik gerekçesiyle alındığı Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün görüldü.

Olaydan yaklaşık 17 ay sonra görülen dava öncesinde, polis ekipleri, hem kent girişlerinde, hem de adliyenin etrafında yoğun güvenlik önlemleri aldı. Otobüslerle giriş yapanların kimlikleri kontrol edildi. Adliyeye de yine işleri olanlar, sıkı güvenlik önlemleri altında alındı.

Duruşmadan yaklaşık 1,5 saat önce adliye binasına ilk olarak Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert, Eskişehir’de Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’la birlikte geldi. Burada adliye binası önünde toplanan grupların destek verdiği anne Hatice Cömert; “Bu katillere kim cesaret veriyor, kim emir verdiyse Allah onu kahretsin, belasını versin. Bizim evlatlarımız da hükümet evladı değil mi? Ben askere yetiştirdim” dedi.

Acılı anneye destek veren Emel Korkmaz ise; “Ali İsmail’imin davası Eskişehir’de görülecekti, Kayseri’ye aldılar. Ancak milyonlar yanımızda. Bizi destekleyen herkes, her yerde. Destek veren insanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin ailelerin yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP milletvekilleri Refik Eryılmaz, Hüseyin Aygün, Gökhan Günaydın, Mahmut Tanal, Melda Onur, Namık Havutça ile Nedret Akova da adliye binasına geldi. Gezi aileleri ile milletvekillerinin yanında çok sayıda ilin baro başkanı, avukatlar ile çeşitli siyasi parti ile sivil toplum örgütlerine bağlı gruplar da adliye binası önünde toplandı. Topluluk, tepkilerini sloganlarla dile getirdi.

Adliye bahçesinin kapısından içeri girerken Abdullah Cömert’in ağabeyi Adnan Cömert ile polisler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Adnan Cömert bağırarak; “Benim kardeşimi sokak ortasında katlettiler. Biz ne yapacağız, sizin bizden nedir bu korkunuz?” dedi. Sonra Cömert ailesi ve avukatlar adliyeye girdi.

abdullah cömert2

Eryılmaz; “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür”

CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz duruşma sonunda yaptığı ortak basın açıklamasında; “Müdahil Avukatlar başta olmak üzere adalet için Hatay’dan ve Türkiye’nin birçok ilinden Balıkesir’e gelen duyarlı halkımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Abdullah Cömert davasının ilk duruşması sona erdi. Duruşma 3 Şubat’a ertelendi. Maalesef bugün de duruşma salonunda adil yargılama dışında her şey vardı. Her zamanki gibi sanığı korumaya çalışan bir mahkeme heyetiyle karşılaştık. Ne yaparsa yapsınlar halkımıza hesap vermekten kurtulamayacaklar. CHP olarak bizler Adaleti savunmaya, şehitlerimize sahip çıkmaya ve şehit yakınlarıyla dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Gezi davaları unutturulamaz. Davayı nereye götürürlerse götürsünler Sanıkların peşini bırakmayacak davaları takip etmeye devam edeceğiz. Devrim Şehitleri ölümsüzdür!” ifadelerine yer verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here