Zeynep, Deniz, Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nun Temeli Atıldı

0
72

6 Şubat’ta yaşanan büyük felakette eşini ve çocuklarını kaybeden Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, ailesinin adını ebediyete kadar yaşatmak amacıyla okul yaptırıyor.

Pirireis Mahallesinde bulunan ve uzun yıllar önce bir binası yıkılmış olan Şükrü Kanaldı Okulunun bahçesine inşa edilecek olan Zeynep, Deniz, Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nun temelleri düzenlenen törenle atıldı.

Hatay Milletvekilleri Abdülkadir Özel ve Nermin Yıldırım Kara, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreninde ailesi de Yılmaz Şahutoğlu’nu yalnız bırakmadı. Törene ayrıca çok iyi yelken sporcusu olan Zeynep ve Deniz’in sporcu arkadaşları ve hocaları da katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende daha sonra Zeynep, Deniz, Cavide Şahutoğlu ve depremde yitirdiğimiz tüm canların ruhuna Kuran-ı Kerim okundu.

Oldukça duygulu anlar yaşayan Dr. Yılmaz Şahutoğlu yaptığı konuşmasında 6 Şubat tarihini ‘kıyamet’ olarak nitelendirdi. Yapımına başlanan okulda en az kendi çocukları kadar başarılı çocukların yetişmesini umduğunu ifade eden Şahutoğlu; “6 Şubat belki de bir doğal afetti ama bizim için bir afetin ötesinde koskoca bir kıyametti. Hayata tutunduğumuz, geleceğine umutla baktığımız, nefes aldığımız, dünyaya göz bebekleriyle baktığımız bütün değerlerimizi ne yazık ki bir buçuk dakikada alıp gitti. Umutlarımızı aldı, hayallerimizi çaldı, yaşama sevincimizi tüketti, yok etti. O yüzden koskocaman bir kıyamet oldu bizim için. Başta benim canlarım olmak üzere bu kıyamette yitirdiğimiz bütün canlarımıza Yüce Mevlam’dan gani gani rahmet diliyorum. Mekanları eminim ki, ruhlarının ve kalplerinin güzelliği gibi cennettir, ondan hiçbir kuşkum yoktur ama onlardan ayrı yaşadığım her gün, her saat, her saniye benim için bir cehennemdir ve bu cehennemi ne yazık ki onlara kavuşana kadar yaşamaya devam edeceğim.

Benim canlarım çok akıllı ve eğitime o kadar düşkünlerdi ki çok idealist bir annenin çocuklarıydı Zeynep ve Deniz’im. Cavidem olağanüstü idealist bir insandı, çok iyi bir öğretmendi. Ve bizler inanıyoruz ki, bu toplumun ayakta durması, büyük önderimizin hedef gösterdiği çağdaş muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesinin yegane yolu ahlaklı ve eğitimli nesiller yetiştirmekten geçer.

Yüce dinimiz, Kur’an-ı Kerim’in ilk ayetinde ‘oku’ diye buyurur. Hazreti Ali ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ buyurmuşlardır. Dinimizin Yüce Peygamberi ‘İlim Çin’de de olsa gidip alınız’ diye buyurmuşlardır. Bin sene önce hoca Ahmet Yesevi’nin talebesi olarak Anadolu coğrafyasına gelen Hünkar Hacı Bektaşi Veli, 12 temel felsefesinden bir tanesinde ‘Kadınları okutunuz, ilmin yolunda gitmeyen yolun sonu karanlıktır’ diye buyurmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ diye gelecek nesillerin ilimin ışığı ve rehberinde eğitimini ön görmüş ve bu konuda öğretmenlerimize tavsiyede bulunmuştur.

Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek üzere ve Zeynep’im gibi Deniz’im gibi başarılı çocuklar yetişsinler umuduyla, onların adlarını anmak ve ebediyete yaşatmak için böyle bir eserin temelini sizlerin teşriflerinizle birazdan atacağız. Bu güzel günümüzde bize eşlik ettiğiniz, gönlünüzle bize destek kattığınız için size çok teşekkür ediyorum. Umuyorum ki, Zeynep, Deniz, Cavide Ortaokulunun kendi bünyesinde onlar gibi hem eğitimde, hem sporda, hem kültürde çok güzel çocuklarımız yetişir ve bu çocuklar ülkemizi çağdaş muasır seviyesine yetiştirmek için öncü rol oynarlar.

Deniz’im ve Zeynep’im hem eğitimde, hem sporda çok iyi yerdeydiler. Çok güzel yelkenciydiler. İkisi de bu deprem felaketini yaşamamış olsaydı Türkiye Yelken Federasyonu tarafından milli takım kampına davet edilmişlerdi, milli sporcu olacaklardı. Ben sizlerin huzurunda onların eğitiminde emeği geçen tüm öğretmenlerine sonsuz şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum. Bu okulun hem ilçemize hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyor, katılımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından butona basılarak okulun ilk betonu döküldü. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here