“Vali misin, AKP İl Başkanı mı?”

0
73

mevlüt dudu (7)CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu Vali Lekesiz’e yüklendi;

Yazılı bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Vali Celalettin Lekesiz’e sert eleştirilerde bulundu. Açıklamasında Vali Lekesiz’in AKP il başkanı gibi davrandığını öne süren Dudu; “Vali misin, AKP il başkanı mı? Artık bir karar ver. Ya herkesin valisi ol, ya da istifa et, AKP il başkanı ol” dedi.

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler ile ilgili olarak Hatay’da yapılan yarışa dikkat çeken CHP Milletvekili Mevlüt Dudu; “Eski Adalet Bakanı yalan yanlış politikalarına şimdi de devlet gücünü katmaya çalışıyor. Hatay Valisi de AKP il başkanı gibi çalışıyor” diye konuştu.

Seçim sürecinde Ak Partinin tutumunu da eleştiren Vekil Dudu; “Sen 12 yıl Hatay’ı her konuda geri götüreceksin, şimdi kalkmış ben Hatay’ı ilk beş ilden biri yapacağım diyorsun. Hatay halkı artık bu palavraları kabul etmiyor. Kalkmış bir de umut tacirliği yapıyorsun. Yok 50 bin işçi alacakmışsın, 60 bin işçi alacakmışsın. Türkiye’nin beşte birini oluşturan İstanbul Büyükşehir Belediyesinde bile bu kadar çalışan yok. İnsanlarımızın umutlarıyla oynayarak bir yere varmayı hesap edenler boyunun ölçüsünü 30 Mart’ta alacaklardır.

Bütün bu yalanlara şimdi de devletin gücünü ekleyerek Türkiye’de yarattıkları korku imparatorluğunu Hatay’da hayata geçirmeye çalışıyorlar. Bunun için de valilik makamının gücünü kullanıyorlar. Muhtarlarımızdan gelen şikayetler artarak devam ediyor.

Valilik makamının gücü de, eski adalet bakanının hukuksuzlukları da, umut tacirliği de kendilerini kurtaramayacaktır. Herkes ne ekerse onu biçer. 12 yıldır bunların ektikleri ortada. Artık vatandaşlarımız da bu baskıları kabul etmiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne kadar baskı uygularlarsa uygulasınlar Hatay halkı gereken cevabı 30 Mart’ta verecektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here