Uyar; “Eğitim Sistemi Allak Bullak Edildi”

0
52

chp açıklama52013-2014 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla, eğitim sistemini değerlendiren CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar; “Eğitim sistemi allak bullak edildi” dedi.

Geleceğe daha güvenli bakabilmenin yegâne yolunun eğitim olduğunu vurgulayan Uyar; “Ancak mevcut iktidar döneminde değişen beş Milli Eğitim Bakanı, Milli Eğitim’in temel sorunlarını bir kenara bıraktılar, kendisinden önceki halefinin yaptığını bozmakla uğraştılar. Her dönem yeni bir sisteme geçirilerek sürekli değiştirilen eğitim sistemi, 2013-2014 eğitim sisteminde bir kez daha değiştirilerek allak bullak edildi. Parti programında büyük değişiklikler olmamasına rağmen Milli Eğitim sistemi 4 büyük dönüşüm yaşadı.

Öğrenciler sürekli değişen eğitim sistemi ile sıkıntılar yaşarken eğitim camiamızda atama bekleyen öğretmenlerimizin de hali ortadadır. Bu ülkenin okullarında öğretmensiz öğrenciler varken, nasıl oluyor da öğretmenleri işsiz bırakabiliyorlar? Ücretli öğretmenlik denen, bizim ücretli kölelik dediğimiz bir kavramla, işsiz öğretmenlerin zor durumlarından yararlanıp, onları komik ücretlerle ve sigortalarını eksik yatırarak çalıştırıp, nasıl kar ettiklerini düşünüyorlar. Bir ülkenin geleceği ipotek edilerek kar edilebilir mi? Tüm bu sorunlara karşın sürekli sistem değiştirmek; ben her sene yeni bir sisteme geçiyorum ama bir türlü doğruyu bulamıyorum bir önceki bulduğumda yanlıştı demekten başka ne olabilir ki” diye konuştu. Uyar sözlerini, bugün başlayan 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olması temennisinde bulunarak tamamladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here