İlk Zil Bugün Çalıyor

0
74

muharrem keleşoğlu22013-2014 eğitim öğretim yılı bugün başlıyor. Geçtiğimiz hafta okulla tanışan miniklerin “oryantasyon” haftasının ardından diğer tüm öğrencilerle birlikte bugünden itibaren eğitim hayatlarına başlamış olacaklar. Yayımlanan genelgede, 2013-2014 eğitim-öğretim yılına ait çalışma takviminin, ilgili yönetmelikler doğrultusunda yeniden düzenlendiği belirtildi. Buna göre, birinci yarıyıl, 16 Eylül 2014 Pazartesi’den, 24 Ocak 2014 Cuma’ya kadar sürecek. Yarıyıl tatili, 27 Ocak-7 Şubat 2014’te yapılacak. İkinci dönemin ilk dersi 10 Şubat’ta görülecek. 2013-2014 eğitim-öğretim sezonu 13 Haziran’da tamamlanacak.

İlçe Müdürü Keleşoğlu’ndan Yeni Dönem Mesajı

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu da, yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Eğitim sürecinin sadece bireylerin değil, toplumun geleceği içinde büyük önem taşıdığını hatırlatan Keleşoğlu, öğrencilere yönelik verdiği mesajda; “Ülkemizin geleceği, geleceğimizin teminatı sevgili öğrenciler; Öncelikle amacımız, geleceğimiz olan sizlerle vatanımızın bekasını, hürriyetini güvence altına alarak, sizleri dik ve sağlam durabilen, sadece bilgiyi aktarmak değil,bilgiye ulaşmanın yollarını araştırabilen, bilgiyi paylaşabilen ve teknolojiyi üretebilen ve toplumun yararına kullanabilen öz güvenli bir nesil yetiştirmenin amacı içerisindeyiz. Bu gayelerimizi gerçekleştirmek için öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, tüm personelimizle gecemizi gündüzümüze katarak sizler için en uygun eğitim ortamını sağlama gayreti içerisindeyiz. Size düşen vazife ise; çok çalışmak, kendinizi mümkün olan en üst düzeyde yetiştirmenizdir” dedi.

Öğretmen ve idarecilere mesajlar veren Keleşoğlu; “Milli Eğitimin amacı ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda büyük bir fedakarlıkla çocuklarımızı, gençlerimizi ülkemizin geleceğini inşa edecek bireyler olarak yetiştirmenin gayreti içinde oldunuz, bundan sonra da aynı gayret içinde olacağınıza yürekten inanıyor, tüm emekleriniz için teşekkür ediyorum” dedi.

öcal sanat5

Son olarak velilere de bazı mesajlar veren Keleşoğlu, eğitim sürecinde velilerin desteğinin büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Velilerin öğretmenlerle sürekli diyalog içinde olmalarını isteyen Müdür Keleşoğlu; “Unutmamak gerekir ki; eğitimdeki başarı öğrenci öğretmen ve veli üçgeninde dengelerin sağlanmasıyla olur. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere kıymetli yönetici ve öğretmenlerimize, değerli velilerimize ve tüm ilçemize  hayırlı olmasını dilerim” temennisinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here