Tehlike Arz Eden Çan Kuleleri Sökülüyor

0
68

İskenderun Ortodoks Kilisesinin Tehlike Arz Eden Çan Kuleleri Sökülüyor…

Deprem felaketinde ağır hasar alan İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesinin ön cephesi yıkılmıştı. Yaşanan yıkımın ardından kilise binasının her iki tarafında bulunan çan kuleleri de büyük tehlike arz ediyordu. Olası bir kazanın yaşanmaması için bu çan kuleleri kontrollü bir şekilde sökülmeye başlandı.

6 Şubat depreminde büyük hasar yaşanan İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesinde, büyük tehlike arz eden çan kulelerinin söküm işlemine başlandı. Vinç desteğiyle gerçekleştirilen sökümlerin öncesinde ise olası bir duvar çökmesi ihtimaline karşı, dışardan L şeklinde demir profillerle destekler de yapıldı. Restorasyon çalışmaları başladığında çan kuleleri aslına uygun olarak yeniden monte edilecek.

Çan Kulesi söküm işlemleri, İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Vakıf Yönetimince alınan tedbir kararlı doğrultusunda gerçekleştirildi.

İskenderun Kilisesi aynı kaderi yapımından kısa bir süre sonra da yaşamıştı. 1860’lı yıllarda inşasına başlanan kilise, yapım işlemlerinin tamamlanmasının ardından ibadete açılmış ve 1872 yılında Hatay’da meydana gelen yine büyük ve yıkıcı depremde hasar görmüştü. Yeniden restore edilerek 1876 yılında tekrar ibadete açılmıştı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here