Tarihi Dokunun Korunması Adına Titiz Çalışılıyor

0
57

İGC’yi Ziyaret Eden İskenderun Kaymakamı Yönden, Yeni Kaymakamlık Binasındaki Çalışmalar Hakkında Bilgiler Verdi…

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, nezaket ziyaretleri kapsamında, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ni ziyaret etti. Kaymakam Yönden, yapılması düşünülen projeler hakkında basın mensuplarına bilgiler de verdi.

Kentin nabzını tutmak amacıyla ziyaretler gerçekleştiren Kaymakam Yönden, İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli ve yönetim kurulu üyeleri tarafından, cemiyet binasında ağırlandı. Karşılık samimi bir sohbet ortamında geçen ziyarette, pandemi sürecinde yaşananların yanı sıra, tarihi binaların kente kazandırılması konusunda yapılan çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunuldu.

Yeni Kaymakamlık binası olarak kullanılacak olan ve restore edilen eski Adliye Binasının en kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğini ifade eden Kaymakam Yönden, binanın tarihi dokusunun korunması adına çok titiz çalışıldığını vurguladı. İç mimarisi ile ilgili de titiz bir çalışma sürdürülen binanın, restore çalışmasının tamamlanması ve peyzaj çalışmalarıyla birlikte, bölgenin çehresini değiştireceğini de kaydetti.

Kent genelindeki tarihi binaların restorasyon çalışmalarının yapılması gerektiğine de işaret eden Kaymakam İskender Yönden, kentin hafızası ve İskenderun’un kültür miraslarının gelecek nesillere taşınması adına bunun elzem olduğuna dikkat çekti. (Haber:  Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here