Vali Doğan; “Aşı Olsak da Tedbiri Elden Bırakmayacağız”

0
29

Hatay Valisi Rahmi Doğan İGC’yi Ziyaret Etti…

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun Gazeteciler Cemiyetine iade-i ziyaret gerçekleştirdi. İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlanan Vali Doğan, cemiyetin tarihi binasını da gezdi. Pandemi sürecinden aşılamaya, kentin ve ülke ekonomisinden orman yangınları ve ağaçlandırmaya kadar pek çok konuda karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan ziyaret samimi bir sohbet ortamında geçti.

Hatay Valisi Rahmi Doğan korona hasta sayısının azalmasının sevindirici olduğunu ifade ederek “Buna rağmen tedbiri elden bırakmayacağız, maske, mesafe ve hijyen kurallarını aşı olsak da sürdüreceğiz. İlimizde de aşılama Sağlık Bakanlığı’nın programı çerçevesinde sürecek” dedi.

Vakaların artış gösterdiği dönemde normal servis odalarının da yoğun bakım olarak kullanıldığını anlatan Vali Doğan; “Ülkemiz, sağlık alt yapısı güçlü olduğu için iyi bir sınav verdi. Hastanede doluluk oranı önceki döneme göre baya düştü ama bir haftada değişebilir bu durum. Vakaların artış gösterdiği dönemde, normal servis odalarını da yoğun bakım olarak kullandık. Hastane olarak sıkıntı yaşamadık” dedi.

Aşının tedarik edilmesi halinde aşılamanın da hızlı bir şekilde yapılabileceğini söyleyen Vali Doğan; “Elimizde aşı olduktan sonra, günde 1-1,5 milyon aşılma yapabiliriz. 10 milyon aşı şu anda Ankara’da testten geçiyor, büyük ihtimalle yarın dağıtımına ve vurulmaya başlanacak” diye konuştu.

Vali Doğan, bir kaç ay içinde yaylaların, vatandaşlara açılacağını ve yasaklamanın olmayacağını açıklarken, terör konusunda önemli gelişmelerin yaşandığını kırmızı bültenle aranan bir terör örgütü yöneticisinin bertaraf edildiğini belirtti.

Son aylarda ilimizde yaşanan orman yangınları sonrasında gerek ekipman tedariki, gerekse ağaçlandırma konusunda atılması gereken adımların hızlıca atıldığını sözlerine ekleyen Vali Doğan; “Yangınların terörle bağlantısını bulamadık. Yaraların sarılması ve olası yangınlar için gerekli önlemlerin alınması için çalışmalarımız devam ediyor. Römork su depoları alıp köylere dağıtacağız. Muhtarlara 50’şer tane olarak düşünüyoruz. Bu bölgeye müdahale edebilecek en az 3 helikopter olsun istiyoruz. Orman yangınlarına anında müdahale edebilmek adına korucularımız daha dikkatli görev yapmaktalar.

Arazinin yapısına göre çeşitli fidanlarla ekimler yapılıyor. Bununla ilgili farkındalık da oluştu. Örneğin 8 Mart’ta Türk-İş, Kadınlar Gününü, yanan bölgelere fidan dikimi yaparak kutlayacak” şeklinde konuştu.

İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli de nezaket ziyaretinden ötürü Vali Doğan’a teşekkür ederken, çalışmalarında başarılar diledi. Konuşmaların ardından, Başkan Terbiyeli ve İGC Yöneticileri Vali Doğan’a, cemiyetin tarihi binasını da gezdirdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here