Sinan Oğan; “Vatandaşın Eşyasını Yıkım Şirketlerine Satamazsınız!”

0
12

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan; “Vatandaşın Eşyasını Yıkım Şirketlerine Satamazsınız!”

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, seçim çalışmaları kapsamında, İskenderun ve Samandağ ilçelerinde çeşitli açılış ve ziyaretler gerçekleştirdi. İGC’de yaptığı açıklamada depremzedelerin yaşadığı sıkıntılara değinen Oğan, bir vatandaşın kendisine anlattığı olaydan yola çıkarak değerlendirmelerde bulundu.

Yıkım şirketlerinin ev eşyalarına vatandaşa vermediğini öğrendiğini anlatan Oğan, vatandaşın eşyalarının yıkım şirketlerine satılmaması gerektiğine bu uygulamanın haksız olduğuna işaret etti.

Deprem Bölgesinde Şatafatlı Seçim Çalışması Olmaz

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde basın açıklamasında bulunan Oğan, bölge insanının acılarının halen taze olduğunu ifade ederek; “Burası bir yıkım bölgesi. Bu felaket bölgesinde siyaset yapmayacağım. Felaket bölgesinde İnsanlarımızın acısı halen taze! Buraya taziye için geldim. Elbette Ata İttifakının adayı olarak hepinizin oylarına talibiz. Ancak deprem bölgesinde ben şatafatlı seçim çalışması yapılmasını da doğru bulmuyorum. İnsanlarımız halen enkazlarını kaldırabilmiş değil. İnsanlarımızın kayıpları tam olarak bulunmuş değil” dedi.

Yapılan Uygulama Yanlış…

Samandağ ziyaretinde bir depremzedenin anlattıklarını da gazetecilerle paylaşan Sinan Oğan; “Depremzede yıkım öncesi, evinden eşyasını almak isterken, yıkım şirketi, enkaz kaldırma ihalesine ev eşyalarının da dâhil olduğunu ifade ederek, kendi eşyasını ancak parayla alabileceklerini söylemiş. Vatandaşın eşyasını yıkım şirketlerine satamazsınız. Yapılan uygulama yanlış. Bu yanlış uygulamayı durdurun. Ve vatandaşın mağduriyetini giderin” diye konuştu.

Samandağ’da depremzedeler için kendilerinin temin ettikleri ahşap konteyner dükkanların açılışını da gerçekleştiren Oğan, açılışı gerçekleştirilen konteyner alışveriş merkezinin 25 dükkandan oluştuğunu kaydetti.

“Hatay Bize Atatürk’ün Emaneti”

Yaşanan depremle birlikte evlerini, işlerini kaybeden Hataylıların bir kısmının şehir dışına çıktığına, Hatay’ın göç dolayısıyla yapısının değişmekte olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Adayı Oğan; “Hatay bize Atatürk’ün emaneti, Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa yapılmalı” şeklinde konuştu.

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, İGC Başkanı Diyap Atar ve yönetimi, İskenderun’da üç dönem üst üste Belediye Başkanlığı yapan Mete Aslan, Ata İttifakının milletvekili adayları, partililer ve gençler tarafından karşılandı. Gençler, Ata ittifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ı alkışlar ve sloganlar eşliğinde uğurladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here