Şehitler, 18 Mart’ta Saygıyla Anılacak

0
66

18 Mart “Şehitler Günü” Anma Programı belli oldu. İskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamada, hazırlanan programa göre, önce İskenderun Şehitliğinde, çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek ve şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilecek. Daha sonra “Çanakkale” konulu Resim Sergisi ve Ödül Töreni gerçekleştirilecek ve aynı günün devamında Merkez Kaptan Paşa Camii’nde Mevlid-i Şerif okutulacak.

Çelenk Sunma Töreni, 18 Mart 2022 Cuma günü (yarın) saat 09.00’da İskenderun Asri Mezarlığı Şehitliğinde yapılacak. Program akışına göre, Şehitlikteki Anıta; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilciliği tarafından çelenk sunumu yapılacak.

Şehitlikteki törenin ardından Millet Parkında, Şehit ve Gazi Ailelerine Kahvaltı İkramı yapılacak. Daha sonra saat 10.30’da İskenderun Belediye Kültür Sarayında anma programı gerçekleştirilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak programda günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. Daha sonra, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Çanakkale Geçilmez” konulu resim yarışması; Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen “Nesilden Nesile Çanakkale” konulu kompozisyon yarışması ödül töreni gerçekleştirilecek. ‘Çanakkale İçin Çal’ Klip Gösterisi ve ‘Şiir ve Türkülerle Çanakkale’ gösterisinin ardından buradaki program sona erecek. Belediye kültür Sarayında ayrıca Fatih Anadolu Lisesi Öğrencilerinin “Çanakkale” konulu resim sergisi de hazır bulunacak.

“1915 Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları” sergisi, saat 12.00’da İskenderun Deniz Müzesinde açılacak. İskenderun Deniz Müzesi gün boyu (mesai saatleri dahilinde) ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Merkez Kaptan Paşa Camii’nde okutulacak Mevlid-i Şerif ise ikindi namazını müteakip başlayacak. Akşam saat 19.30 ise Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarında, İSTE tarafından Türk Halk Müziği İcra Topluluğu Konseri tertip edilecek. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here