“Eskimiş Mobilyalarınızı Değiştirmeyin, Getirin Yenileyelim!”

0
78

Atölye Renk İşletmecisi Gamze Küçüktaş; “Eskimiş Mobilyalarınızı Değiştirmeyin, Getirin Yenileyelim!”

Atölye Renk İşletmecisi Gamze Küçüktaş, farklı boyama teknikleriyle, eski mobilyaları yenileyerek, insanların evine renk ve canlılık katıyor.

Günümüzde artık insanların çok fazla paralar vererek eski mobilyalarını yenileriyle değiştirmek yerine, ufak dokunuşlarla evlerine yenilik kazandırmayı tercih ettiklerini söyleyen Küçüktaş, bunun aile ekonomisine de olumlu etkileri olduğunu söyledi.

Mobilya ve ahşap boyama işine başlama hikayesini anlatan Küçüktaş; “Yaklaşık 7-8 yıldır hobi olarak uğraştığım bu güzelliği, 4 yıl önce atölye açarak işe çevirdim. Burada hem keyif aldığım bir işi yapıyorum hem de bu mesleği insanlara öğretiyorum, atölyede kurslar veriyorum. Kurslara katılarak bu işi öğrenen pek çok kadın bu işten para da kazanmaya başladı.

Kadınlara bir istihdam sağlamak bizim işimizin de bir amacı aslında. Boyalarımızın çıkış amacı bile bu. Mobilyayı boyayacak olan bir bayanın zımpara yapmadan, astar uygulamadan direk boyaları uygulaması bile büyük kolaylık. Zaman geçtikçe, profesyonelleştikçe bunu işe çevirebiliyorlar. Bu bizi çok mutlu ediyor. Evlerine bu meslekten katkı sağlayan çok bayan var” diye konuştu.

İnsanların kullanmaktan sıkıldıkları mobilyalarını yenileriyle değiştirmek yerine, rengini değiştirerek daha ucuza mal etmeyi daha fazla tercih ettiklerini belirten Küçüktaş; “Kullanmaktan sıkıldığımız mobilyaları yeniden renklendirerek canlandırıyoruz, onlara farklı bir anlam katıyoruz. Mobilyalarda sürekli yeni trendler, yeni renkler çıkıyor. Bizler de eski mobilyaları moda olan mobilyalara dönüştürebiliyoruz. Aynı zamanda aksesuarlarda da dönüşümler yapıyoruz.

Kullanabileceğimiz tüm aksesuar ve mobilyalarda, ufak dokunuşlarla, daha az bütçeyle, insanların daha güzel eşyalara sahip olmalarını sağlıyoruz. Eski bir mobilyayı, budak tekniği, eskitme uygulamaları, komple boyama, transfer teknikleri, yaldız uygulamaları gibi pek çok teknik kullanarak yeniliyoruz” dedi.

Son aylarda pek çok ürüne gelen zamların kendilerini de etkilediğini kaydeden Küçüktaş; “Fiyat artışları bizlere de yansıdı maalesef. Boyalarımıza zam geldi. Yarım kilosu 45 TL olan boyalarımız şu an 65 TL’ye satışta ve bu zam bir gecede oldu. Bizi de müşterilerimizi de etkiledi. İnsanların bu tarz hobilerini yapamamalarının sebebi bu zamlar. Yine de her halükarda boyalarla yeniden hayat kattığımız mobilyalarınızı daha az bütçeyle yenilemiş oluyorsunuz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here