ÖVDER İskenderun Şubesi Kuruldu

0
291

övder1Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) İskenderun Şubesi kuruldu. Rıza Sezginmert Başkanlığında, Fatoş Zayıf, Erikan Keleş, Ahmet Gül, Özgür Deveci, Selçuk Sağlam ile kurulan ÖVDER’in yöneticileri gazetemiz idarehanesini de ziyaret etti.

Hatay’da Samandağ’dan sonra kurulan 2. şube olan derneğin Başkanı Rıza Sezginmert ile üyelerden Selçuk Sağlam gazetemiz idarehanesini ziyaret ederek, derneğin kuruluşunu ve amaçlarını anlattı. Yazı İşleri İlyas Edip Terbiyeli ile bir süre sohbet eden Başkan Sezginmert, eğitim öğretimde yaşanan sıkıntılara değindi.

Yönetmeliklerin sürekli değişmesinden şikayet eden Sezginmert; “Akşamdan sabaha yayınlanan genelgelerle yönetilen bir Milli Eğitim Bakanlığı ile karşı karşıyayız. Okul idareleri hangi yönetmeliğin değişen hangi maddesine göre hareket edeceklerini bilemiyorlar. Öğretmenler, hangi dersi hangi müfredata göre vereceğini, nasıl bir atama-sürgün ile karşılaşacağını bilemiyor. Öğrenciler bu sene hangi okulda okuyacaklarını, okullarının statüsünün ne olacağını ve yılsonunda girecekleri hangi SBS ve benzeri sınavla karşılaşacaklarını bilemiyorlar” dedi. 4+4+4 sisteminin birinci yılında iflas ettiğini savunan Sezginmert, konuşmasını şöyle sürdürdü;

Dindar ve Kindar Nesil Yetiştirme Politikası!

“Saymakla bitmez sorunların üzerine tüy diken son açıklamalarla okullara ibadethane, liseli kız öğrencilere ‘evlilik hakkı’ getirilmeye kalkışılıyor. Yine aynı genelgelerle İmam Hatipler bulunduğu bölgenin dini propaganda ve örgütlenme üslerine dönüştürülmek isteniyor! Normal okulların din hocaları fiilen müdür yardımcısı ve psikolojik danışman statüsüne getiriliyor.

Kalitesi düşürülen ve olanakları kısıtlanan devlet okullarından kaçan aileler iki seçimle karşı karşıya bırakılıyor. Parası olanlar cemaatlerin açtığı kolejlere, parası kısıtlı olanlar İmam Hatip Liselerine! İşte başbakanın ‘dindar ve kindar nesil’ yetiştirme politikası!

Ülkemizin Geleceği Daha Fazla Karartılmamalı

Öğrenci velileri olarak bizler, bütün bu ve benzeri yıkıcı süreçlere karşı durabilmenin yollarını aramak ve bir dayanışma ağı kurabilmek için, çocuklarımızın, ülkemizin geleceğinin daha fazla karartılmasına izin vermemek için bir araya gelerek, Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) İskenderun Şubesinin kuruluşunu gerçekleştirdik.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında bütün öğretmenlere ve öğrencilere başarılı, mutlu bir öğrenim yılı dilerken, bu başarı ve mutluluğu elimizden çalmaya kalkışanlara karşı tüm velileri, dayanışmaya, derneğimize üye olmaya çağırıyoruz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here