İTSO ve Halk Eğitim Merkezi Arasında Eğitim Protokolü İmzalandı

0
62

itso protokol1İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Halk Eğitim Merkezi arasında eğitim ve istihdama katkı sağlanması amacıyla protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Mursaloğlu; “İskenderun Halk Eğitim Merkezi olarak ortaklaşa bir protokol hazırladık. Dünyada en geçerli Bilgisayar yetkinlik sertifikası olan (ECDL Europen Computer Driving Licence) bu sertifika belgeleri Türkiye genelinde 968 Halk eğitim Merkezi arasında 36 tanesinde veriliyor ve bu belgeyi verecek olanlardan biri de İskenderun Halk Eğitim merkezidir. İTSO ile imzalamış olduğumuz bu protokol sonrası açılacak tüm kurslarda İskenderun Ticaret Odası Başkanlığı ile ilgili ortaklaşa yapacağımız çalışmalarımızdaki amaç istihdam oluşturabilmek ve insanlara el uzatabilmek” dedi.

Açılacak kursları Ankara’dan gelecek olan 2 yetkilinin de denetleyeceğini sözlerine ekleyen Mursaloğlu; “Halk Eğitim Merkezlerinde açılan ve ortaklaşa verilen belgeler sadece sertifika özelliği taşırken, bu kursların açılması ve verilecek bu belgeler dünyanın her yerde geçerli olacaktır. Bu belgenin özellikle yüksek lisans yapacak olan üniversite öğrencilerinin ellerinde bulundurabilecekleri çok önemli bir yetki belgesi olacağını düşünüyorum. İskenderun halkımızın da bunu çok iyi bilmesini istiyorum. Bu belge dünyanın her yerinde birinci derece referans olarak da kabul edilecektir” dedi.

Protokol imza töreninde konuşan İTSO Başkan vekili Çağrı Belibağlı ise; “Bizler de İTSO olarak bu güne kadar istihdama katkı sağlamak amacıyla çeşitli eğitimler gerçekleştirdik. Bu günden sonra Halk Eğitim merkezi ile yaptığımız protokol gereği bu eğitimlere daha fazla kalite katmış olduk. Bundan sonra ise İskenderunlu iş adamları için iş çevreleri için daha kalifiye elemanların yetiştirileceğine inanıyorum ve bu kurslarla istihdama daha da katkı sağlanacağı inancındayım” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Halk Eğitim Merkezi arasında protokol imzalandı. Kursların 20 Eylül tarihinden sonra Halk Eğitim Merkezinde başlayacağı ve müracaatların İskenderun Ticaret Odası veya Halk Eğitim merkezine yapılabileceği açıklandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here