MSB’den Mesaj; ‘Harekât İçin Tüm Hazırlıklar Tamamlanmıştır’

0
111

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silah Kuvvetleri (TSK)’nin Fırat’ın doğusuna düzenleyeceği operasyonla ilgili bakanlığın sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada “Hazırız” mesajı verildi.

TSK’nın saldırı anı görseliyle paylaşılan mesajda; “TSK vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına, 82 milyon vatandaşımızın huzur/güvenliğine yönelik tehdit/tehlike oluşturan tüm terör örgütlerine karşı asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı güçle ve ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla mücadeleye hazırdır” ifadeleri kullanıldı.

Bu açıklamanın ardından yeni bir açıklama daha yapan Milli Savunma Bakanlığı; “Bölgemizin istikrar ve huzuruna katkı sağlayarak Suriyelilerin güvenli bir yaşama kavuşabilmesi için Güvenli Bölge/Barış koridoru kurulması zaruridir. TSK, sınırlarımızda terör koridoru oluşturulmasına asla müsamaha göstermeyecektir. Harekât için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır” diyerek hazırlıkların tamamlandığına işaret etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy da Fırat’ın doğusunda tesis edilecek güvenli bölgeye ilişkin; “Türkiye, Fırat’ın doğusunu teröristlerden temizleyerek güvenli bölgeyi hayata geçirmekte kararlıdır. Bu suretle, bölgede Suriye’nin toprak bütünlüğü ile birliğine dönük ciddi bir tehdit de ortadan kaldırılacak ve gelecekte DEAŞ ve benzeri bir sorunun nüksetmemesi için güçlü bir zemin tesis edilecektir” açıklamasında bulundu.

Hatay’dan Sınıra Komando Sevkıyatı

Öte yandan Fırat’ın doğusuna yönelik düzenlenecek olası bir harekât öncesi, ilimiz Hatay’dan sivil otobüslerle komando sevkiyatı yapıldı. Askeri kargo uçağı ile Hatay Havaalanına gelen 200’e yakın komando, sivil otobüsler ve askeri araçlarla yola çıktı. Komandolar, Suriye sınırındaki birliklerde görevlendirilecek. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here