CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Artık Kaybetmeye Mahkûmlar”

0
202

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, parti binasında düzenlediği basın toplantısında önemli konulara değindi.

Açıklamalarında ilk olarak enflasyon rakamlarına değinen Yüksel, son günlerde elektriğe, doğalgaza, gıdaya, akaryakıta, tekele ve daha birçok şeye yüzde kırkların üzerine zamlar yapılmışken, enflasyonun %9 olarak açıklanmasını sert bir dille eleştirdi. Yüksel; “Halkla dalga geçen, halkla alay eden bir yönetim anlayışı olur mu? Bir gerçeği saklamayarak, bir gerçeği öteleyerek ülke yönetilir mi? Şu anda enflasyon canavarı Türk insanını inim inim inletiyor. İğneden ipliğe zam var, insanımız artık önünü göremiyor, mutfağında tenceresinde yemek yok” diye konuştu.

Deprem Öldürmez Kötü Bina Öldürür

Ülkede yaşanan depremleri, Ekrem İmamoğlu’na, zinaya, dinden uzaklaşmaya bağlayanları bağnazlıkla suçlayan Yüksel; “Sümerler bundan 5000 yıl önce ‘Depremler fay hattından meydana geliyor’ demişti. Bugün 21. yüzyıldayız depremi ona buna gereksiz şeylere bağlayanlar ile karşı karşıyayız. Deprem öldürmez, kötü bina öldürür, hırsızlık öldürür. Binadan demir çalarsan yaparken, çimento çalarsan deprem öldürür. Kötü yönetim öldürür. Deprem toplanma alanlarını AVM’lere, yandaşlara peşkeş çekersen, 1999 yılından beri toplanan 66 milyar parayı depreme değil başka şeylere harcarsan bugün bu ülkede deprem can alır” dedi.

Tek Çare CHP’de Birleşmek

Tek adam rejimini de eleştiren Yüksel; “Cumhurbaşkanlığı sistemi, bu ucube sistem, bu ülkede ekonomiyi çökerten tek adama bağlı rejim erimeye başladı ve onu görüyorlar, küçük ortağı da görüyor, büyük ortağı da görüyor. Korkunun ecele faydası yok erimeye, bitmeye mahkumsunuz. Çünkü siz bu ülkeyi yönetemediniz, iyi temsil edemediniz. Türkiye, hangi görüşten, hangi partiden olursa olsun, tek adama mahkum edilmeyecek kadar önemli ve büyük bir ülkedir. Bir devlet, bir millet akılla, fikirle, bilimle, ilimle yönetilir, öyle tek adam zihniyeti ile bir devlet yönetilemez. Bu zihniyete devam edelim diyen bu ülkeye en büyük kötülüğü yapar. Çare demokratik parlamenter sisteme dönmektir. Çare demokrasiye tam sarılmaktır, çare, adalete tam sığınmaktır, Türkiye tekrar hukuk devleti olmak zorundadır. Hukuksuzluk, haksızlık yarattılar kaybettiler, israf, haram yediler kaybettiler, her türlü olumsuzluğa imza attılar kaybettiler, artık kaybetmeye mahkumlar. Türkiye’de artık tek çare Cumhuriyet Halk Partisinde birleşmek, bütünleşmek ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni tekrar iktidara taşımaktır” şeklinde konuştu.

Rezalet!

Sayıştay raporlarında ortaya çıkan yanlışlardan da söz eden Yüksel; “İyi ki Sayıştay var. Sayıştay kahramanca Türkiye’deki pislikleri, olumsuzlukları tek tek ortaya çıkartıyor. Yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Genç çiftçilere verilen hayvanların birçoğunda veba ve şap hastalığı çıkmış. Ülkede kontrol yok. Çiftçiye destek için hayvan veriyorsun ve birçoğunda veba ve şap hastalığı tespit ediliyor. Yine Sayıştay raporları bir şeyi daha ortaya çıkardı, binlerce çocuğa tarihi geçmiş aşı yapılmış. 63 bin çocuğa son tüketim tarihi geçmiş 72 bin doz aşı yapılmış. Bu rezalet” dedi.

İntihar mı Cinayet mi?

Ak Partili milletvekilinin evinde intihar eden kız çocuğunun dosyasının neden apar topar kapatıldığını da soran Yüksel; “Bugün Ak Partili milletvekilinin evinde Özbek asıllı kızımızın intihar ettiği sözleniyor. Araştırma yapılmamış, doğru dürüst bu işin üzerine savcı gitmemiş ve kız intihar etti, ülkesine gönderildi. Türk asıllı bir kızımız. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kadın milletvekillerinin ayağa kalkması lazım. Onları ayağa kalkmaya çağırıyorum. Günlük ortadan kayboluyor ve 2 tane mermi izi olduğu söyleniyor, bunu niye apar topar kapattınız. Bu bir cinayet mi intihar mı? Niye Türkiye’deki hukuk devleti bunun üzerine gitmiyor. Onun için tüm bayanların ve meclisteki tüm bayan milletvekillerinin bu işin üzerine gitmeleri bir sorumluluktur bir insanı görevdir diye düşünüyorum” dedi.

Her seçim arifesinde, siyasilerin Belen halkına hastane sözü verdiğini hatırlatan Yüksel; “Her seçim öncesi Belen halkına hastane sözü verdiniz. Elimiz yakanızda… Bu hastaneyi ya yapacaksınız ya yapacaksınız” dedi.

Parti binalarının küçük olmasından dem vuran partililere müjdeli bir haber de veren Yüksel, ilçe binasının yanındaki daireyi satın alarak CHP Belen Ailesine kazandırdıklarını söyledi.

CHP’ye Herkesin İhtiyacı Var

Kongre takviminin başladığından da söz eden Yüksel; “CHP’li olduğunu gür sesle ifade eden, dimdik ayakta duranlar bu kongrede delege olacak, görev alacak, yönetime girecek, başkan olacak ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni burada iktidara taşıyacak. Cumhuriyet Halk Partisi kongresinde dışarıdan müdahale olmaz, olmayacak. Şu anda müdahale etmek isteyenler, buna yeltenenler, yine gereken dersi, cevabı sizlerden alacaklar. Fevzi Yüksel tekrar aday olacak mı diye soruyorlar. Ben hiçbir kongrede aday olmadım. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren, emek veren insanların emrindeyim. Onlar ne derse o olur. Onlar ne isterse o olur. Bundan sonra da onlar ne isterse o olacak. Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir su kadar, ekmek kadar ihtiyaç var. Cumhuriyet Halk Partisi’ne Belen’in, Hatay’ın, Türkiye’nin, herkesin ihtiyacı var. Onun için Cumhuriyet Halk Partisini Türkiye’de hep beraber iktidara taşıyacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here