‘Küçük Şeyler’ Büyük İlgi Gördü

0
116

üstün dökmen1Akademisyen, psikolog, yazar Üstün Dökmen, Asi Medya Reklam ve Tanıtım Organizasyon ayrıcalığıyla İskenderunlularla buluştu.

Ünlü Psikolog Dökmen, geçtiğimiz hafta sonu, Mustafa Kemal Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı salonunda “Küçük Şeyler” adlı tiyatral gösterisinde İskenderunlulara stres yönetimi, eş ve çocuk yönetimi konularında bilgilendirmelerde bulundu.

Hayata farklı açılardan bakmayı geliştirmek gerektiğini önemle vurgulayan Dökmen, at gözlüklerinin çıkarılıp atılması gerektiğini ifade etti.

İnsana insanca davranmak için mazerete gerek olmadığını kaydeden Dökmen, ülkemizde yerdeki ekmek kırıntısına dahi vurulamazken, insana tekme atılabildiğini söyledi. Dökmen; “Ekmek nimet, peki bu adam nerden geldi. Yere düşen ekmeğe gösterdiğimiz saygıyı insana göstersek her şey çok daha güzel olacaktır” dedi.

Her insanın onurunun birbirine eşit olduğunu kaydeden Dökmen; “İnsanı eşya, hayvan ya da insan yerine koyabilirsiniz. Eti senin kemiği benim der eşya yerine koyarsınız. Yediği önünde yemediği arkasında yine de dersleri zayıf der çocuğun duygusunu hiçe sayarak hayvan yerine koyarsınız. Ya da bir insanı insan yerine koyarsınız. Bir toplumun çocuk yetiştirme tarzı toplumun geleceğini belirler. Çocuğu nasıl yetiştirirsek öyle gider. Ağladı istediğini aldık, kuralsızlığı öğretmiş olduk. Sonra 45 yaşında devlete gidiyor ağlıyor iş istiyor” diye konuştu.

Çocuklara iyiliği için küçük beyaz yalan söylenmemesi gerektiğini de ifade eden Dökmen; “Hiçbir konuda yalana gerek yok. Çocuğa küçük beyaz yalan söylüyorsunuz böylece, vatandaşlara iyilikleri için yalan söyleyen adamlar yetiştirmiş oluyorsunuz. Bugün yalan söyleyen yetişkin adamı biz yetiştirdik. Türkiye ve dünyanın en büyük eksikliği dürüstlük eksikliğidir. Dürüstlük kalkınmanın temelidir. Dürüst olmazsak çocuklara ziyan edilmiş bir dünya bırakırız” şeklinde konuştu.

Çocuklarınızın Aklına ve Vicdanına Güvenin!

Bağlılıkla bağımlılık arasındaki farktan da söz eden Dökmen; “Bağlı olmak iyidir ama bağımlı olmak değil. Çocuklarımızı bağımlı yetiştirmeyelim. Onlara sorumluluk verelim, yatağını odasını toplasın düzgün olmasın önemli değil ama yapsın. Zorla yemek yedirilen çocuk bağımlı olur. Onlara seçme özgürlükleri verin. Pozitif bilime yatkın olmaları için ona bilgi verin seçimi o yapsın. Çocuklarınızın aklına ve vicdanına güvenin, onlara rehberlik edin destek olun” dedi.

Yaklaşık üç saat süren programda Psikolog Dökmen’in konuşmalarının arasında yer alan skeçler de ilgiyle izlendi.

Salonun dolu olduğu program sonrası görüşlerini aldığımız Asi Medya Reklam ve Tanıtım Organizasyon Sahibi Ali Sabahoğlu, bugüne kadar pek çok etkinlik gerçekleştirdiklerini, bundan sonra da İskenderunluların talepleri doğrultusunda etkinliklerini sürdüreceklerini kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here