Kışın Vazgeçilmezi Şifalı Bitkiler

0
45

Kış mevsiminin bu yıl daha sert geçmesi, bir yandan kovid-19 pandemisi, bir yandan gribal enfeksiyonlarda yaşanan artış, şifalı bitkilere olan talebi de arttırdı. Vatandaşlar özellikle enerji veren, hastalıklardan koruyan, vücut direncini artıran bitkisel çaylar için aktarların yolunu tutuyor.

Hatay ve Antep yöresel ürünlerin satışını yaptıkları mağazalarında şifa kaynağı pek doğal ürün bulunduğunu söyleyen Aktar Ali Parıltı, özellikle kış aylarında bitki çaylarına talebin oldukça arttığını söyledi.

Kışın özellikle Ihlamur, kış çayı, adaçayının çok tüketildiğini kaydeden Parıltı; “Bu tür bitkilerimizin yanı sıra kendi paket çaylarımız da var, zencefil-bal, nane-limon gibi, bunlar da çok fazla tüketiliyor. Soran oluyor ihtiyaca göre getiriyoruz” dedi.

Tahin-pekmez ve salebin de kış aylarının vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Parıltı; “Kışın tahin de çok tüketiliyor enerji verdiği için. Biz tahini kendimiz üretiyoruz. Susamı odun ateşinde kavuruyoruz günlük olarak, orijinal susamdan taze günlük olarak çekiyoruz, hiçbir katkı maddesi olmadan. Tahinin orijinali bu şekildedir. Bazı yerler içine fıstık ilavesi yapıyorlar uygun fiyata mal edebilmek için, insanlar yanılıyor. Bizdeki yerli susamdan imal edilen orijinal ve %100 doğal tahindir. Yapılan bu orijinal tahin pekmez ile karıştırılıp tüketilmesi, doğal enerji kaynağıdır. Pekmezlerin de orijinal olmasına dikkat etmeli insanlar.

Biz harnup pekmezi, keçiboynuzu, üzüm, dut pekmezlerini köylerimizden, güvenilir yerlerden temin ediyoruz. Andız pekmezi de corona hastalığı için, özellikle öksürük giderici çam kozalağı pekmezi de bulunduruyoruz. Kışın salep de çok tercih edilen bir ürün. Salep de kendi imalatımız, aynı zamanda imalatçıyız, çoğu ürünümüzü kendimiz yapıyoruz. 80’li 90’lı yıllardan beri yaptığımız bir ürün salep, bunun aynısını başka hiçbir yerde bulamazsınız. Süt tozu, nişasta, orijinal tane salep, tarçın, zencefilden hazırlanıyor. Hem vitamin hem enerji bakımından çok tercih edilebilecek bir ürün” diye konuştu.

Gribal enfeksiyonlara şifa kaynağı olabilecek bitkilerden de söz eden Parıltı; “Gribal enfeksiyonlar için zencefil öneriyoruz genelde. Zencefil doğal bir antibiyotiktir. Zencefili kaynatıp balla beraber tüketebiliyorsunuz, balgam söktürücü özelliğine de sahiptir. Kış çayını, karışık bitki çayını da öneriyoruz, 16-17 bitkinin karışımıdır, günlük tüketilebilir. Bunlar istenilen her an tüketilebilecek ürünlerdir ancak bu tür bitkilerin doktor tavsiyesinde tüketilmesini tavsiye ediyoruz.

Adaçayı mükemmel bir kış içeceğidir, antibiyotik özelliği vardır onunda. Grip olmamak için de tahin pekmezi bol tüketmeniz lazım, kendinize iyi bakmanız lazım. Nane limon tüketebilirsiniz, bal tüketebilirsiniz. Bunlar vücudu koruyacak şeylerdir” şeklinde konuştu.

Kendi imalatları olan şerbet ve öksürük tozunu da anlatan Parıltı; “Kendi özel yaptığımız şerbetimizden bahsetmek istiyorum. Eliya Şerbeti, güzel kokan çiçek anlamına geliyor. Tamamen kendi imalatımız, içerisinde tarçın, mor reyhan, karanfil, gül yaprağı, hibiskus var. Hem sıcak hem soğuk olarak tüketilebilir. Poşetler halinde hazırlamışız, her bir paket 2 litre suya göre hazırlanmış, tamamen şifa kaynağı. Zayıflamak isteyenler de kullanabiliyor, ödem attırıcı özelliğe sahip, şeker hastaları da kullanabiliyor, tarçının, karanfilin etkilerinden yararlanabiliyor. Bunların karışımı da kış için yararlı şeyler, %100 doğal üretim, içindeki paketlemede %100 kanserojen madde içermiyor.

Yine kendi imalatımız olan, başka yerde bulamayacağınız öksürük tozunu tanıtmak istiyorum. Normal hastalıktan ziyade kesilmeyen öksürükler için önerdiğimiz bir ürün. %99 işe yarayan bir ürün. Balla karıştırıp günde bir kaşık aç karnına kullanıyorsunuz, 3-4 gün içerisinde genelde geçiyor. Kime verdiysek yararını gördü. Kendi özel tarifimiz” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİL

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here