Sevgililer Gününe Özel Hediyelikler Vitrinlerdeki Yerini Aldı

0
30

14 Şubat Sevgililer Gününe sayılı günler kala, vitrinler de kırmızı süslemeler ve çiçeklerle süslenmeye başladı.

Çiçekçilik ve Hediyelik Eşya mağazası sahibi Mehmet Ali Yazıcı, her yıl olduğu gibi bu yıl da sevgililer günü öncesinde hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

Sevgililer Gününün vazgeçilmezinin kırmızı gül, olmazsa olmazının ise oyuncak ayılar olduğunu kaydeden Yazıcı; “Mağazamızda sevgililer gününe özel canlı ve yapay çiçeklerimiz var. Yapay grubunda kutuda güllerimiz, teraryumlarımız var. Canlı grubunda gül, biçme, buketlik malzemelerimiz var. Her Sevgililer Günü’nün olmazsa olmazı ayıcıklarımız var. İnsanlar sevgililer gününde en çok gül tercih ediyorlar” dedi.

Kış aylarında, sera, ısıtma maliyetleri yükseldiği için canlı çiçek fiyatlarının da yükseldiğini kaydeden Yazıcı; “Maliyetler yükseldiği için gül fiyatları da yükseldi. Bu nedenle insanların bu yıl yapaya daha çok yoğunluk vereceğini düşünüyoruz. Teraryum, kutuda yapay gül, yapay aranjmanlar tercih edilebilir. Gülün şu an perakende fiyatı 25-30 lira arasında değişiyor.

Bu kesinlikle çiçekçilerden kaynaklanan bir artış değil. Maliyetlerin çok artması, kömürün, yakıtın, işçi maliyetlerinin, malzeme fiyatlarının artması, doların yükselişi herkes etkilediği gibi bizi de etkiledi. 24 saat soğuk hava deposu çalıştırıyoruz, dolaplarımız var. Maliyetlere % 400 zam geldi o yüzden bizim de ayakta kalabilmemiz için bunu ürün fiyatlarımıza yansıtmamız gerekiyor. Şu an 10 gülün perakende fiyatı 200-250 lira arasında değişiyor, gülün kalitesine göre, büyüklüğüne göre değişebiliyor.

Öte yandan yapay çiçeklerle yaptığımız aranjmanlar 100 liradan başlıyor 300-350 liraya kadar yükselebiliyor, gösterişine, güzelliğine, kalitesine bağlı değişebiliyor. 3 gülün şu anki maliyeti 75-80 liranın üzerinde. Evlere servisimizi 80 TL’nin üzerindeki siparişlerimizde ancak yapabiliyoruz. Altındaki ürünlerde evlere, işyerlerine gönderim yapamıyoruz. Akaryakıta gelen zam önlüyor bunu, elimizden bu kadar geliyor” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here