Kilim Dokuyan Down Sendromlu Farkını Gösterdi

0
87

Kentimizde yaşayan down sendromlu Mukadder ve Sedat, Engelsiz Atölyesinde kilim dokuyarak, hem üretmenin mutluluğunu yaşıyor hem de vakitlerini oldukça verimli bir şekilde geçirmiş oluyorlar.

Öğretmenleri Sevim Kabak yardımıyla, kilimlerini kusursuz bir şekilde dokuyan down sendromlu ‘engelsiz’ gençler, engel tanımadıklarını bu şekilde bir kez daha kanıtlıyorlar.

Çocukların atölyede bir şeyler ürettikçe çok mutlu olduklarını söyleyen Öğretmen Sevim Kabak; “Burada çocuklarımız kilim dokuyorlar bugün. Ahşap, seramik, resim bölümlerimiz de var. Çocuklar sıkıldıkça başka bölümlere alıyoruz. Onları sıkmadan incitmeden, yeteneklerine göre yönlendiriyoruz. Buraya gelmekten çok mutlular, bizler de onlarla hoş vakit geçiriyoruz. Ürettikçe daha çok mutlu oluyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Tezgâhın başında şevkle kilim dokuyan Engelsiz Atölye öğrencilerinden Mukadder, haftada bir gün okula gittiğini diğer günler de atölyeye gelerek etkinliklere katıldığını anlattı. Konuşurken heyecanını gizleyemeyen Mukadder; “Bugün kilim dokuyorum, bundan çanta yapacağım. Bunu yaparken çok mutlu oluyorum” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here