Kıbrıs’ta Kaldığı Yerden Devam

0
149

Değerli hemşerilerim, Kıbrıs malum olduğu üzere, 500 yıl Türklerin idaresinde, Cihan Savaşı öncesinde Emperyalist güç İngilizlerin elinde kalmış ve 20’ci yüzyılın yarısında iki ortaklı Kıbrıs Devleti kurulmuştur. Bu göstermektedir ki, Kıbrıs Türklerindir. Hem yaşanan süreç, hem de coğrafi ve tabii sınır bunu göstermektedir.

Kıbrıs’ta yaşanan katliamların ardından, 1974 20 Temmuz Barış Harekâtını yapan TSK, Türkiye’nin garantörlük hakkını kullanarak, katliamları durdurmuş ve Türk’lere ve adadaki Rum’lara da huzur getirmiştir. Rahmetli Rauf Denktaş’ın olağanüstü gayretleri ile KKTC olan ikinci bir Türk Devleti kurulmuştur. Rumların eşit statüdeki devleti hazmedememeleri ve emperyalist güçleri arkasına alarak Yunanistan’ın Megola İdealinin devam ettiğini göstermişlerdir.

İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali döneminde; Türkiye’nin de iyi niyet çerçevesinde bir adıma karşı on adım, tamamen lehlerine olan Annan Planın dahi reddetmişlerdir. 3’cü Cumhurbaşkanı ‘Satılmış’ demek karşılık bulur, Mustafa Akıncı’nın toprak vermesi ifadelerini dahi yeterli bulmayan bu millet, istiyorsa bir şamar daha yemelidir.

Türkiye'den kritik 'KKTC' hamlesi!

Seçilen 4’cü Cumhurbaşkanımız Sayın Tatar’ın, Atatürk’ün “Türk Akıllıdır, Türk Zekidir” veciz sözü ile 18 yıl önce kalınan yerden başlanarak, Azerbaycan Birlik ve Beraberliğinde olduğu gibi, üç Devlet bir Millet olarak bağımsızlığı ilan edilmelidir. Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi, anlamazlarsa, anlayacakları dilden, son çare; Hatay gibi Türkiye’ye ilhak edilmelidir. Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacaktır.

Kıymetli Dostlar, Yemen Türküsü boşuna söylenmemiştir, Alu Yemendir/Gülü Çimendir, Giden Gelmiyor/Acep Nedendir? Nedeni: Osmanlı’nın Yemen’in Ortadoğu, Uzakdoğu, Arap yarımadası, Asya’nın dolayısıyla Dünyanın kontrol noktasıdır. Dolayısıyla Kıbrıs, ufak bir toprak parçası değil, stratejik öneme sahip, bölge ülkelerinin ve tüm dünyanın, Mavi Marmara nedeniyle nazarında olup, Akdeniz’in kalbi; Türkiye’nin Atardamarıdır.

Sonuçta, yıllardır kaybedilen zamanı telafi için, Libya’da olduğu gibi, bölge ülkeleri Suriye, İsrail Mısır, Lübnan ve Türk düşmanlığı hastalığına yakalanan Arap Ülkeleri ile Diplomasi ve Tarihi geçmiş göz önünde tutularak en üst düzeyde ilişkileri hemen kurmamız gerekmektedir.

50-60 yıldır devam eden ve kabullenmeleri zor görünen, (AB) Avrupa Birliği’nin bize hiç yararı olmayacağı kanaati ile hoşça kalın, Allah (cc)’a emanet olun ve Ay-Yıldızlı bayrak asın.

nurettincan1071@hotmail.com

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here