Hatay Fenerbahçeliler Derneğinden ‘Hakem’ Tepkisi

0
61

Hatay Fenerbahçeliler Derneğinden Tepki; “Hakem Hataları Kabul Edilemez Hal Almıştır”

Fenerbahçe Taraftar Derneklerinin, son haftalarda yaşanan hakem hatalarına karşı verdiği tepkiye Hatay Fenerbahçeliler Derneği de destek verdi. Yapılan ortak açıklamada; “Hakem hataları artık sadece hakem hatası olarak nitelenemeyecek boyutlara ulaşmış ve asla kabul edilemez hal almıştır” ifadelerine yer verildi.

Hatay Fenerbahçeliler Derneği, yazılı bir açıklama yaparak, son haftalarda Fenerbahçe A Takımına yönelik yaşanan hakem hatalarını sert bir dille kınadı. Türk futbolunun içerisinde bulunduğu krizden kurtulması için gereken mücadelenin hep birlikte verilmesi gerektiğinin vurgulandığı açıklamada şu görüşlere yer verildi;

“2020-21 Sezonunun 12. haftasına girmek üzere olduğumuz şu günlerde, Süper Ligde yapılan ve kulübümüzün şampiyonluk hedefini doğrudan etkileyen fahiş hakem hataları Dünya’nın ve Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren Fenerbahçe Dernekleri olarak bizleri son derece rahatsız etmektedir.

Fenerbahçe Dernekleri olarak bazı hususlarda kamuoyunun dikkatini çekmek istiyoruz. Futbol A Takımımız aleyhine öne çıkan hakem hataları artık sadece hakem hatası olarak nitelenemeyecek boyutlara ulaşmış ve asla kabul edilemez hal almıştır. Kazandığımız veya kaybettiğimiz maçların hepsinde hakem hataları gündemi meşgul etmektedir.

Yetenekler Kadar, Niyetler de Sorgulanmalı

Kamuoyunda taraflı tarafsız tüm kesimlerin artık hem fikir olduğu şekliyle; •Bir müsabakada sonuç fark etmeksizin hakemin tutarsız kararları şikâyet ediliyorsa, •90 dakika içerisinde sonuca etki edebilecek tüm kararlar VAR izlemesi sonucu aleyhimize değiştiriliyorsa, hakemlerin tecrübe ve yetenekleri kadar, niyetlerinin de spor kamuoyu tarafından sorgulanmasını gerekliliğini artık zorunlu bir hale getirmiştir.

Diğer yandan kulüp yöneticilerinin karşılaşmalar öncesi hakemler üzerinde algı oluşturmayı hedefleyen açıklamaları da sportif alanda saha içi ile sınırlı kalması gereken rekabeti haksız alanlara taşımaktadır. Bununla birlikte; ülkemiz futbolunda hak edenin kazanacağına olan inancımızı da temelden sarsmaktadır.

Fenerbahçe Dernekleri olarak, fair-play ruhuna ve hak edenin kazanacağına olan inancımızla Merkez Hakem Komitesini; •Adil ve vicdanlı hakemler atamaya, •Müsabaka ve ligin sonucuna etki eden unsurları bertaraf etmeye, •Fenerbahçe aleyhine çifte standart uygulamalarını sona erdirmeye, davet ediyoruz.

TFF Önderliğinde Bir Kriz Masası Oluşturulmalı

Lig müsabakalarının adil yönetildiğine olan inancımızın yeniden tesis edilmesi ve Türk futbolunun içerisinde bulunduğu krizden kurtulması için gereken mücadelenin hep birlikte verilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Bu bağlamda ivedilikle, TFF önderliğinde bir kriz masasının oluşturulması, MHK’nın bu krize yönelik adımlar atması ve Türk futbolunun sorunlarının kök sebeplerine kadar irdelenmesi gerektiğini kamuoyunun bilgisine sunarız. Saygılarımızla!” (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here