KESK’ten 1 Mayıs’a Çağrı!

0
72

kesk açıklama7KESK İskenderun Şubeler Platformu geçtiğimiz hafta sonu Boyacılar Parkında toplanarak, burada bir bildiri okudu. Okunan bildirinin ardından KEKS üyeleri, vatandaşları 1 Mayıs’ta Atatürk Anıt Alanında olmaya davet eden bildiri dağıttılar.

Platform adına konuşan 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Ünsal; “Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, barışın, adaletin ve demokrasinin egemen olduğu bir ülkenin kurucu özneleri olarak 1977’nin mücadeleci ruhu ve kararlılığıyla geçtiğimiz 1 Mayıs’tan ve özellikle de Haziran’dan beri sokaklarda, meydanlarda, işyerinde, okullarda, yoksul mahallelerde her yerdeyiz. Yüzümüzü ağartan bu mücadeleden aldığımız güçle 1 Mayıs birlik, mücadele ve dayanışma gününün arifesinde ne istediğimizi bilerek ve artık bu isteklerimizin hayal, ütopya olmadığının farkına vararak yürüyüşe devam edeceğiz.

Sesimizi, isteklerimizi, taleplerimizi haykırdığımızda polis destanıyla, adalet sarayıyla, yasakla, tomayla, copla, gaz fişekleriyle, tabutlarla karşılaşan halklar olarak; artık susmak, kader diyerek boyun eğmek, dinimiz, mezhebimiz, kültürümüz, cinsiyetimiz nedeniyle ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmek, yok sayılmak, ayrımcılığa maruz kalmak ve seçim mitinglerinde yuhalatılmayı istemiyoruz. Bizler, bu ülkenin onurlu insanları insanca yaşamak istiyoruz.

Biz kamu emekçileri savaşa, zulüm ve talan düzenine karşı, faşizme, gericiliğe, emperyalizme karşı birlikte mücadeleyi büyütmek için başta Taksim 1 Mayıs Alanı olmak üzere ülkenin dört bir tarafında tüm mağdurlarla, yoksullarla, işsizlerle, kadınlarla, gençlerle, emeklilerle 1 Mayıs alanında olacağız. 1 Mayıs alanlarını milyonların adalet isteğinin kürsüleri haline dönüştüreceğiz ve taleplerimizle rengarenk bayraklarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla tarihten gelen ve uluslar arası hukukun onayladığı hakkımızı kullanacağız” diye konuştu.

Ünsal, her gün 1 Mayıs, her yer Taksim şiarıyla 1 Mayıs günü saat 15.00’de Tayfur Sökmen Bulvarı Yapı Kredi Bankası yanında toplanarak, Atatürk Anıt Alanına yürüyeceklerini söyledi. Bildiri okunduktan sonra KEKS üyeleri, vatandaşlara, 1 Mayıs’ta alanlarda olmak için bildiri dağıttılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here