“Bizim Kazanmamız Birilerini Çok Rahatsız Etti”

0
66

lütfü savaş5Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş Halk TV’ye Konuk Oldu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Halk TV Ana Haber Bülteni’nde Lale Özan Arslan’ın konuğu oldu. Gündeme dair çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, AKP’nin sandıkta kaybettiği seçimi masa başında kazanmaya çalıştığını ifade etti.

Yüksek Seçim Kurulu’nun yaklaşık 10 gün önce aldığı ara kararı, basının yeni alınmış bir kararmış gibi vermesini eleştiren Başkan Savaş, alınan ara kararın gereğinin yerine getirildiğini ve Hatay’da AKP’nin itiraz ettiği, ölü, asker, yurtdışındakiler ve kısıtlıların oy kullanıp kullanmadığının tespit edilmesine devam edildiğini söyledi.

AKP’nin seçim kurullarına yaptığı itirazlarda ölülerin oy kullanıp kullanmadığı konusunda yapılan çalışmalar sonucunda Hatay genelinde sadece 6 ölünün oy kullandığının veya imza kayması olabileceği için oy kullanmış gibi gözüktüğünü hatırlatan Başkan Savaş; “AKP İskenderun’da 1136 askerin yerine oy kullanıldığını iddia etmişti. Fakat Milli Savunma Bakanlığı’ndan gelen cevapta yapılan tespit çalışmaları sonucu sadece 31 askerin yerine oy kullanıldığı görüldü” diye konuştu.

Hatay Seçim Atmosferinde Daha da Gerildi

Henüz tespit çalışmaları süren ilçelerden cevapların beklendiğine vurgu yapan Başkan Savaş, AKP’nin 3 buçuk yıldır gergin olan Hatay’ı seçim atmosferinde daha da gerdiğini ve bu gerginliği devam ettirdiğini ifade etti.

AKP’nin adayının seçimde mezhepsel faktörleri kullanarak oy almaya çalışmasının da Hataylılar üzerinde gerginlik oluşturduğunu belirten Başkan Savaş,  İl ve İlçe Seçim Kurulları’nın yanı sıra Yüksek Seçim Kurulu’na da güvendiklerini dile getirdi.

Yerel seçimlerin şaibelerle dolu geçtiğine vurgu yapan Başkan Savaş, iktidarın bütün tehdit unsurlarını, sindirme politikalarını ve iktidar gücünü kullanarak Hataylıları baskı altına almaya çalıştığını hatta apaçık tehdit ettiğini hatırlattı.

Hatay Herkes İçin Çok Önemli…

Sunucu Lale Özan Arslan’ın AKP’nin Hatay konusundaki ısrarının nedenini sorması üzerine Başkan Savaş; “Hatay, Ortadoğu’nun en stratejik komşusu olduğu için, ziraat şehri olduğu için ve birçok dinden insanın, mezhepten insanın yüzyıllardır birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşadığı için, sadece AKP için değil bütün siyasi partiler için çok önemli” değerlendirmesinde bulundu.

“Biz seçim propagandamız boyunca hep birlik ve beraberlik üzerine konuştuk” diyen Başkan Savaş,  rakiplerinin ise ötekileştirme ve ayrıştırma üzerine kurulu bir politika izlediğini, nitekim Hatay halkının birlik ve beraberlikten yana seçim yaptığını ifade etti.

Kapanan İl Özel İdaresi’nde yapılan mal paylaşımı noktasında haksızlıkların olduğuna dikkat çeken Başkan Savaş, kurulda olmasına rağmen kendisinin kurul görüşmelerine çağrılmadığını söyledi. Seçimden sonra feshedilmesi gereken kurulun, seçimden 3 gün sonra bile seçim sonuçlarını baz alarak mal paylaşımında değişikliğe gittiğini hatırlatan Başkan Savaş; “Bizim kazanmamız birilerini çok rahatsız etti” dedi.

Hatay’ın birçok taşınmazının bazı bakanlıklara devredildiğini ifade eden Başkan Savaş, Hatay’a ait olan bu varlıkların Hatay için kullanılmasını gerektiğine olan inancını dile getirdi. İl Özel İdaresi kararlarına ilişkin hukuki çerçevede haklarını arayacaklarını da belirten Savaş, Hatay halkının hak ettiği başkanlığı kimseye kaptırmayacağının da altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here