Karasayar; “Kutlu Doğum Haftası Bütün İnsanlığa Rahmet ve Barış Getirsin!”

0
66

orhan karasayar mesaj3Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Peygamber Hz. Muhammed’in doğumu ve Kutlu Doğum haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Karasayar, Hz. Muhammed’in dünyaya “rahmet” olarak gönderildiğine işaret ettiği mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Peygamberler silsilesinin sonuncusu, tüm insanlara rahmet elçisi olarak gönderilen peygamberimizin, miladi takvime göre doğum günü olan 20 Nisan gününü de kapsayan 14–20 Nisan tarihlerini ‘Kutlu Doğum’ Haftası olarak idrak ediyoruz. Kutlu Doğum Haftasının bütün insanlığa rahmet ve barış getirmesini diliyorum.

Sevgili Peygamberimizi anlatan en güzel kavramlardan birisi de şüphesiz O’nun bu özelliğidir. Nitekim Kuran-ı Kerim’de Resul-i Ekrem’e; ‘Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik’ diye hitap edilmiştir. Sevgili Peygamberimiz de kendisinin rahmet Peygamberi olduğunu ve bu rahmeti yeryüzünde hakim kılmak için her türlü sıkıntı ve meşakkate katlanmaya razı olduğunu ifade etmiştir. Peygamberimizin bizlere öğrettiği, başkalarına karşı merhametli olma vasfını sosyal hayatımızın aksayan yönlerinin çözümünde harekete geçirmeye bugünlerde daha fazla ihtiyaç duymaktayız.

Bizler günümüzün zorlaşan hayat şartlarında onun göstermiş olduğu yolda, onu örnek alarak, fakat gerçek manada onu tanımayı sevmeyi ve bizlere göstermiş olduğu yolun özünü anlayarak ilerliyoruz. Sevgili peygamberimizi anmak, onu tanımak değerlerini anlamak, onun yolunda ilerleyebilmek için, geçmişle geleceği birleştirme şeklinde düşünebileceğimiz bu haftanın tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni ederim.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here