“Halkımızı Bu Sürece Sahip Çıkmaya Davet Ediyoruz!”

0
69

barış platformu1İskenderun Barış Platformu Dönem Sözcüsü Mevlüt Bulgur’dan Destek Çağrısı

İskenderun Barış Platformu üyeleri Mevlüt Bulgur, Ali Şeker, Mustafa Anlar, Selçuk Sağlam ve Ahmet Çahan ortak bir açıklama yaparak, İskenderun’daki bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’nın yeni diyalog ve barış sürecine destek verdiklerini açıkladılar.

Platformun Dönem Sözcüsü Mevlüt Bulgur, kentte birçok STK’yı ziyaret ettiklerini ve sürece destek istediklerine işaret ederek, birçok kuruluşun desteklerini gördüklerini ifade etti.

Yaşanan barış sürecini tarihi bir fırsat olarak gördüklerinin ve desteklediklerinin altını çizen Bulgur; “Uzun yıllardır ülkemizin kanayan yarası ve en yakıcı sorunu olan Kürt meselesinin nihayete erdirilmesi hususunda önemli bir süreç yaşamaktayız. Demokratik çözüme dair, hükümet tarafından başlatılan ve benimsenen süreci önemsiyor, tarihi bir fırsat olarak görüyor ve destekliyoruz. Bu süreçte tüm taraflar özverili ve samimi bir şekilde çaba göstermeli süreci akamete uğratacak eylem ve operasyonlardan kaçınılmalıdır.

Toplumsal barışı sağlamış, adalet ilkesini hayata geçirmiş, demokratik bir Türkiye bu coğrafyada yaşayan bütün halkların menfaatinedir. Bu sürecin, evrensel standartlara sahip yeni ve sivil bir anayasayı da içerecek şekilde sonuçlandırılması ortak talebimizdir. İskenderun Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu sürecin sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılması ve toplumsal barışın sağlanması için üzerimize düşen her türlü desteği vereceğimizi ilan ediyor, halkımızı bu sürece sahip çıkmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here