Feriz; “Güzel Ahlak Çağrısını Bir Kez Daha Hatırlamalıyız”

0
62

uğur feriz açıklama6Ülkemizde kutlu doğum haftasının 1989 yılından beri düzenli olarak kutlanmakta olduğuna işaret eden Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Dr. Uğur Feriz, hafta dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. ‘Hz. Muhammed’i daha iyi tanımalı ve sevmeli, verdiği mesajı çok iyi idrak etmeliyiz’ diyen Feriz, mesajında ayrıca şunları söyledi;

“Kutlu Doğum Haftasının kutlanmasındaki en büyük amaç İslamiyet’i ve onun peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.)’in insanlığa çağrısını etkin bir biçimde duyurmak, onun hoşgörü, sevgi, birlik, beraberlik ve güzel ahlak çağrısını bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmaktır. Bu açıdan rahmet peygamberini sevmeli, tanımalı, onun insanlığın kurtuluşu, huzur ve refahı için sergilediği örnek yaşantısını, ahlakını, hoşgörü ve merhametini kendi yaşantımızda rehber edinmeliyiz. Şu unutulmamalıdır ki; yüce kitabımız Kuran-ı Kerim dahi bizleri onu örnek almaya çağırmakta, sünneti etrafında bir araya gelme çağrısı yapmaktadır.

Bu yüzden af ve hoşgörü sahibi olan ve Ben Güzel Ahlakı Tamamlamak Üzere Gönderildim diyen rahmet ve sevgi peygamberini toplumsal barışımız, birlik ve beraberliğimiz açısından kendimize örnek almalı, onu daha iyi tanımalı ve sevmeli, verdiği mesajı çok iyi idrak etmeliyiz. Bu nedenle Kutlu doğum haftasında Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerini anarken, haftanın bu bilinçle idrak edilerek hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here