İTSO Davasında Eski Genel Sekretere 11 Yıl Hapis!

0
289

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nda Genel Sekreter olarak görev yapmakta iken, 20.03.2014 tarihli isimsiz ihbar dilekçesi neticesinde hakkında dava açılan Halil İbrahim Kocadolü’nün İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüşülen davasında nihai karar verildi.

İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 2018 yılında görülmeye başlayan, İTSO eski genel sekreteri, dönemin yönetim kurulu başkan yardımcısı ve oda çalışanlarının da bulunduğu 9 kişi hakkındaki dava on üçüncü duruşmada sonuçlandırıldı.

İddia makamının mütalaasının ardından Mahkeme Başkanı sanık avukatlarına ve sanıklara son sözleri tek-tek soruldu. Avukatlar, iddia makamının mütalaasını ve suçlamaları kabul etmediklerini belirterek beraatlarını istediler.

Mahkeme sonunda, Halil İbrahim Kocadölü ile ilgili olarak görevi kötüye kullanmak suçundan 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, zimmet suçundan ise 7 yıl hapis cezasına çarptırılmasına, sanığın eylemi farklı tarihlerde birden fazla yapması nedeniyle ¼ oranında arttırılarak, 10 yıl 11 ay 7 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Mahkeme heyeti ayrıca, dava kapsamında yargılanan A.A, H.T, G.K, ve C.Ş’in beraatlarına,  B.S, M.A, N.S, ve N.Ö’yü 5 aydan başlayan cezalara mahkum ederken, mahkemedeki iyi hal ile sabıka kayıtlarına bakılarak  hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Yerel mahkemenin verdiği karar neticesinde sanıkların temyize gidecekleri belirtildi.

Yılmaz; “Haklı Çıkmazsak Gideriz” Demişti…

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz, 20 Ağustos 2015 tarihindeki meclis toplantısında konunun gündeme gelmesiyle şu açıklamalarda bulunmuştu;

“İki ay el çektirdiğimiz arkadaşımızla ilgili ciddi bir suçlama söz konusu. Zimmetle suçlanan bir arkadaşımızla şuan bizim aynı ortamda çalışmamızın doğru olmayacağını biliyoruz. Bu iş basit bir iş değil sadece bir kişinin işi de değil. Sizlere göndermiş olduğum müfettiş raporunu okuduysanız bu işin ne kadar önemli olduğunu anlamış olmanız gerekir. Olayı biz ortaya çıkarttık sanki biz odaya zaman kaybettiriyormuşuz gibi de bir şeyler oluştu.

Bakın lütfen bunu yapmayın. Bu ticaret odasının bugüne kadar yaşadığı problemlerden en büyük, hatalardan, ayıplardan bir tanesi! Bu ayıbın içerisinde hepimiz varız. Yani herkes var. Kimse böyle bir ayıptan kendini sıyırmaya kalkmasın. Onun için ben bundan çok rahatsızlık duyuyorum. Biz eğer burada bir bedel ödemek zorunda kalırsak ödeyelim. Çünkü çok önemli bir meseleyi çözmek için yola çıktık. Mahkeme karar verecek. Eğer hata yapmışsak bu kadar rapora tespitlere rağmen pılımızı pırtımızı toplarız gideriz.”

‘Haklı çıkmazsam istifa ederim’ diyen İTSO Başkanı Yılmaz’ın haklılığı mahkeme kararıyla da onanmış oldu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here