Turhaner; “Türkiye’nin Kurtuluşu Kuruluşundadır”

0
212

ADD İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner; “Türkiye’nin Kurtuluşu Kuruluşundadır”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şube Yönetimi, yurt genelindeki tüm Atatürkçü Düşünce Dernekleri ile eş zamanlı Atatürk Anıt Alanlarında yapmayı planladıkları ‘Şehitlerimize Saygı’ etkinliğini, bölgemizin içinde bulunduğu hassas durum gerekçesi ile dernek binasında gerçekleştirdi.

Toplantı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı uğuna canını feda eden tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

ADD Arsuz Şube Başkanı Sinan Tutar, ADD Karaağaç Şube Başkanı Kemal İşkarak, CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Erdem Harmaoğlu ve yönetimi, CHP İskenderun Kadın Kolları, sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcileri ile dernek üyelerinin katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan ADD İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner; “Bugünkü hükümetin ısrarla yürüttüğü dış politikanın yanlışlarla dolu olduğunu, bu sıkıntılardan kurtulmanın tek yolunun ise Atatürkçü Dış Politikada olduğunu tekrar ediyoruz, yineliyoruz.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bu günleri görmüştü. Emperyalist ülkelerin çok sıkıntılı Ortadoğu’da her zaman at koşturacaklarını bildiği için onların müdahalelerine engel olmak için öncelikle Sadabat Paktını kurdu.

Neydi Sadabat Paktı? Irak, İran, Pakistan, Türkiye arasında karşılıklı, birbirlerinin sınırlarına saygı duyan, iç işlerine karışmayan, kendi içerisindeki problemleri kendi aralarında çözmeye çalışan ve emperyalistlerin buraya müdahalesini önlemenin bir yoluydu.

Yine bununla ilgili Balkan Paktı kuruldu. Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan ve o zamanki Romanya arasında kuruldu. Yine aynı amaçla kuruldu. Amaç, bölge ülkelerinin kendi aralarında sınırlarına saygı duyarak bir arada yaşamaları ve dış müdahalelere karşı birlikte tavır koyabilmeleriydi. Maalesef özellikle 1950’lerden sonra Atatürkçü Dış Politika terk edildi. Bugün de bu sonuçlar ortaya çıkıyor. Bugünkü Hükümet sadece ve sadece Büyük Ortadoğu Projesinin Ortadoğu’da uygulanması için yanlış adımlar atıyor.

Büyük Ortadoğu Projesinin bu ülkeleri böleceğini, parçalayacağını, Suriye’deki mücadelenin aslında Türkiye’ye yansıyacağını, Suriye’den sonra sıranın Türkiye’de olduğunu söylüyoruz ve uyarıyoruz. Yine yineliyoruz ve diyoruz ki; bütün sorunların çözümü Atatürkçü Politikaları izlemekten, onu rehber edinmekten geçiyor. Türkiye’nin kurtuluşu kuruluşundadır. Rehberimiz de Mustafa Kemal’in gösterdiği yoldur. Mustafa Kemal, cephelerde savaşmış bir komutan olmasına rağmen ‘Savaş zaruret olmadıkça cinayettir’ demiştir.

Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Söz konusu vatanımızsa hepimiz, her türlü şekilde vatanımız için mücadele etmeye hazırız. Askerimizin de, polisimizin de yanındayız ama biz istiyoruz ki yanlış politikalardan dolayı hiçbir askerimize, hiçbir gencimize zarar gelmesin, onların kanı akmasın. Ulu Önderimizin çizdiği yoldan gitmek zorundayız, onun mücadelesini örnek almak zorundayız” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here