İGC’nin Tarihi Binası İçin Ankara Temasları Olumlu Sonuç Verdi

0
18

Özel ve Yayman Yakından İlgilendi

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından kullanılan tarihi binanın bakım çalışmalarının yapılması için gerçekleştirilen bir dizi Ankara temaslar olumlu geçti.

Binada fiziki erozyonun önlenmesi amacıyla yapılması gereken çalışmaların yasal prosedürleri ve mali kaynağı konusunda girişimler yapmak üzere İGC Başkanı Diyap Atar başkanlığında bir heyet Ankara’da siyasi ve bürokrat ziyaretlerinde bulundu.

İskenderun heyetini samimi bir şekilde karşılayan Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel; “İskenderun’un en gözde tarihi mekânlarından biri olan İGC binası aynı zamanda bu kentin tarihi bir değeridir. Bu değeri korumak için her türlü desteği vermeye hazırım” diyerek bürokratik görüşmeleri bizzat yaptı ve İskenderun’dan gelen heyete mali kaynağın sağlanacağı müjdesini de verdi.

İGC’yi makamında kabul eden Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ise; “Bu bina gerçekten İskenderun’a tarihi yaşatan bir güzelliktedir. Devlet olarak tarihi yapıları ayakta tutmak görevimizdir. İGC yönetimine de bu vesile ile teşekkür ediyorum” diyerek ilgili kurumdan anında bir randevu temin etti.

Vekil Yayman ve İGC heyeti Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne giderek görüşmeleri sürdürdü.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı da kendisine yapılan bilgi sunumundan sonra ilgili birimleri arayarak talimatlar verdi. Genel Müdür Yazgı; “Milli sınırlarımızda olan, korunması gerekli, ata yadigârı taşınmaz kültür varlıkların bakım ve onarımlarını sağlayıcı tedbirleri almak kurumumuzun temel görevlerinden biridir. Hatay’a Türkiye’nin en gelişmiş müzesini kazandırdık. Bu tarihi bina için de ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız” dedi.

Başkan Diyap Atar; “Minnet Borçluyuz”

İGC Başkanı Diyap Atar, Ankara’da yapılan temasları değerlendirirken; “Ata’mızı özlemle andığımız 84. ölüm yıldönümünde başkentte olmak bize ayrı bir gurur yaşattı. Hizmet binamızın tarihi dokusuna zarar vermeden ilgili kurumların bilgisi ve desteğini almak üzere Ankara’ya geldik. Hatay Milletvekillerimiz Sayın Abdulkadir Özel ve Sayın Hüseyin Yayman konuya büyük ilgi gösterdiler. Gerekli bakım ve onarım çalışmalarının bir an önce yapılması için büyük çaba harcadılar. Kentimizin en gözde tarihi mekânlarından biri olan basın merkezimiz bu sayede en kısa süre içerisinde bakıma alınacak, eksikleri giderilecek ve daha uzun yıllar ziyaretçilere ev sahipliği yapacak duruma gelecektir.

Ankara’da bulunduğumuz süre içerisinde bizleri yalnız bırakmayan ve makamlarında bizleri misafir ederek yakın ilgilerini esirgemeyen Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Suzan Şahin ve Lütfi Kaşıkçı’ya, ayrıca Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürümüz Sayın Gökhan Yazgı’ya teşekkür ediyoruz. Hizmet binamızın yenilenmesinden sonra kendilerini ağırlamaktan onur duyacağız” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here