“Sınırı Koruyamayanlar Bu İşin Sorumlusudur”

0
35

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, İstanbul’da Yaşanan Terör Saldırısını Kınadı…
“Sınırı Koruyamayanlar Bu İşin Sorumlusudur”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, geçtiğimiz günlerde İstanbul Taksim’de yaşanan patlama ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Terörü ve destekleyenleri lanetle kınadıklarını kaydeden Yüksel; “İstanbul’un göbeğinde, merkezinde hain terörün bir tuzağı ile karşı karşıya kaldık, yüreklerimiz dağlandı. İnsan canını hiçe sayan, çoluk çocuk demeden, acımadan, bombayı patlatan hain terörü, teröristleri, destekleyenleri, çanak tutanları, hepsini lanetliyorum, hepsine lanet olsun diyoruz. Hepsini şiddetle lanetlerken, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

Terörü lanetlemenin bir çözüm olmadığını, ülkedeki gerçek beka sorununun ‘sınır güvenliği’ olduğunu da sözlerine ekleyen Yüksel; “Ülkemizde bunlar niye oluyor, bu kaos niye önlenemiyor, bu terör sarmalından niye kurtulamıyoruz, Türkiye’nin ana gündemi, Türkiye’nin gerçek beka sorunu bu! Türkiye’nin gerçek beka sorunu sınır güvenliğidir!

Türkiye’nin beka sorunu, kaçak göçmenlerdir. Bir ülkenin sınırları güvenli değilse, sınırları korunamıyorsa o ülke her türlü olayla karşı karşıya kalır. Terörist girer, hain girer, ajan girer, her türlü istihbarat birimleri cirit atar, her türlü olayla, tehlike ile karşı karşıya kalırız. Onun için yüksek sesle; ‘Sınır namustur, namusu korumak zorundasın’ demiştik. Önce sınırlarını koruyacaksın, sınırlarını güvenli hale getireceksin, sonra da içerideki kaçak göçmeni önleyeceksin. Sınır güvenli olmazsa her türlü bela ile karşı karşıya kalırsın. Sınırlarımızı koruyamıyorlar. Ne kadar haklı olduğumuz yapılan açıklamadan da belli. Hain terörist 4 ay önce ülkeye giriyor. Kaçak yolla girdiğini bizzat resmi yetkililer açıklıyor. Dört ay boyunca Türkiye’de işe giriyor, ev kiralıyor, bu hain planın ön çalışmasını yapıyor.

Türkiye’de buna önlem alınmadığı ortaya çıktı ve böyle bir hain patlamayla karşı karşıya kaldık” şeklinde konuştu.

Sınır güvenliğinin tam anlamıyla sağlanamaması halinde ülkenin yaşanamaz hale geleceğini kaydeden Yüksel; “Çare; ‘sınır güvenliği!’ Önce sınırlarını koruyacaksın. Sınırlarımız yol geçen hanı; Afganlı’dan tutun Pakistanlıya kadar, Suriyeliden tutun Iraklıya, Afrikalıya kadar isteyen bir şekilde sınırlarımızdan kaçak yolla ülkemize giriyor. Böyle bir ülke yaşanmaz hale gelir. Can güvenliği olmaz, mal güvenliği olmaz. Onun için tekrar hatırlatıyoruz; ‘Sınır Namus’tur. Sınırı koruyamayanlar bu işin sorumlusudur” dedi.

Partilerini terörle işbirliği içerisinde göstermek isteyenlere de sert yanıt veren Yüksel; “Hiç utanmadan, sıkılmadan Cumhuriyet Halk Partisi’ni terörle işbirliği içerisinde gösterme çabaları içerisine girenleri de lanetliyorum. Cumhuriyet Halk Partisi tarih boyu terörün, teröristin karşısında olmuştur, olmaya devam edecektir. Terörist arıyorsanız aynaya bakın, orada teröristi göreceksiniz.

Türkiye’de mektup arkadaşlığı yapanlar, teröristin mektubundan medet umanlar, teröristin ayağına elçi gönderenler, teröristin kardeşini TRT’ye çıkarıp oy devşirmek isteyenler, ‘terör örgütünün ne yaptığını bilmiyoruz, bizi aldattı’ diyenler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin vatanseverliğini, milliyetçiliğini konuşamazlar!

Cumhuriyet Halk Partisi, Türk milleti için bir şanstır, bir çaredir. Onun için Türk milletini, tüm hemşerilerimi, demokrasinin, cumhuriyetin, halkın emaneti olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde saf tutmaya, birleşmeye, güç birliği yapmaya çağırıyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here