‘Hepimiz Mucidiz’ Ekibinden Yeni İcatlar

1
578

5 Temmuz İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri, Sınıf Öğretmenleri Gürcan Özdemir önderliğinde ‘Hepimiz Mucidiz’ etkinliği ile yeni icatları hayata kazandırıyor.

‘Hepimiz Mucidiz’ etkinliği kapsamında ürettiklerini hep birlikte test eden 3-A sınıfı öğrencileri birbirlerine güzel fikirler vermekten de geri kalmıyor. Geçen hafta içerisinde de sınıf öğrencilerinden Arel Terbiyeli’nin önerisiyle ‘bozuk oyuncaklardan yeni oyuncak yapma etkinliği’ gerçekleştirildi.

Öncelikle ekiplerini oluşturan öğrenciler, evden neler getireceklerini kararlaştırdı. Yaptıkları etkinlik hakkında bilgiler veren Arel Terbiyeli; “Sınıfta sıraları takımlar halinde birleştirdik. Her takım evden getirdiği oyuncakları ve aletleri masaların üzerine koydu ve neler yapabileceğini tasarladı. Eski oyuncakları söktük ve parçalara ayırdık. Parçaları birleştirdik, tasarladıklarımızı ekip arkadaşlarımızla birlikte yaptık.

Küçük Mucitler takımı önce mekanik el yaptı. Kullandıkları ip ve pipetler istedikleri gibi çalışmayınca, CD parçalarını birleştirip, ışık yardımıyla yapay gökkuşağı yaptılar.

Muhteşemler takımı ise bozuk bir arabayı tamir edip çalışır hale getirdi. Light Girls (Işık Kızlar) ekibi bir oyuncak arabayı hareketli ve ışıklı yürüyen bir kalem kutusu haline dönüştürdüler. Mühendis Kızlar takımı bir oyuncak bebeği tamir etti ve yanında yapay kukla yaptı. Parlayan Yıldızlar takımından Sude arkadaşımız kavanoza simli ve yapma çiçek koyarak bir kar küresi yaptı. Deniz arkadaşımız ise değişik oyuncakları birleştirerek pet şişeden tren yaptı. Melis arkadaşımız ise yine pet şişeden bir araba yaptı. ‘Hepimiz Mucidiz’ etkinliği bizim için çok heyecan verici ve çok keyifliydi” şeklinde konuştu.

Öğrencilerinin bir şeyler üretme konusunda merak ve isteklerinin kendisini de heyecanlandırdığını ifade eden Sınıf Öğretmeni Gürcan Özdemir ise; “Yaratıcı düşünme becerisinin temelinde ne var? ‘Yapılandırmacı öğrenme yaklaşımını benimsemiş öğrenci merkezli eğitim’ elbette… Peki, bu öğrenme yaklaşımının uygulandığı ortamlarda öğrencilerimiz ne yapar? Herkesin gördüğünü onlar da görür, fakat daha önce hiç kimsenin düşünmediğini düşünme ortamı bulur ve daha önce hiç kimsenin yapmaya kalkışmadığını yapabilir.

Yapılandırmacı öğretim yaklaşımında öğrencinin dünyayı bütünüyle kendine özgü biçimde görmesi, şekillendirmesi ve düzenlemesi vardır. Birbirinden ilgisiz gibi görülen parçalar arasında bağ kurabilir, bir araya getirerek yeni bir sentez yapabilir. Her çocuk bir harika! Öğrencilerimizin etkileşim içinde oldukları öğrenci merkezli eğitimde, tartışma, problem çözme, araştırma, inceleme, sorgulama, yaratıcı düşünebilmenin demokratik ortamlarını hazırlayıp, yaparak yaşayarak sergiledikleri somut etkinliklerle; bugünlerinden yarınlarını görebilmek ne güzel!” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here